Un delicios sote pentru vegetarieni si nu numai!

Din varza de Bruxelles pot face o multime de feluri de mancare: supe, sufleuri, o poti pregati gratinata la cuptor sau stropita cu putin ulei de masline si pusa pe gratar.

Dintre toate modalitatile de a gati varza de Bruxelles mi-a atras atentia o reteta extrem de rapida si de simpla: varza de Bruxelles sote.  Eu am incercat-o de curand si mi-a placut foarte tare, mai ales ca nu trebuie sa fii as in bucatarie ca sa prepari acest fel de mancare.

Daca nu stii de unde sa cumperi aceasta leguma minunata, sa stii ca o gasesti in aproape toate supermarketurile mari. In rest, mai ai nevoie de doar zece minute din timpul tau liber si de urmatoarele ingrediente, deloc pretentioase sau costisitoare.

Ingrediente:  

– o ceasca si jumatate de varza de Bruxelles

– 2 linguri de unt

– sare si piper

– o lingura cu miez de nuca maruntit

– 2 lingurite de zeama de lamaie

– 2 lingurite de patrunjel tocat marunt

– optional, o jumatate de ceapa taiata felii nu foarte subtiri

Preparare:

Taie in doua fiecare varza  si pune-le apoi intr-o tigaie adanca (sau o oala) la fiert. Nu uita sa adaugi in apa de fiert si un praf de sare! Lasa varza de Bruxelles sa fiarba cam 20 de minute, dupa care scoate-o din apa, scurge-o si las-o sa se odihneasca putin.

Separat, intr-o alta tigaie, topeste untul si apoi adauga varza de Bruxelles. Cand a inceput sa devina maronie, asezoneaz-o cu sare, piper si miezul de nuca (tocat marunt). Mai lasa putin pe foc, iar cand untul devine si mai inchis la culoare, adauga zeama de lamaie si patrunjelul!

Daca varza de Bruxelles te-a cucerit, o poti conserva si pentru iarna!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver