briose cu ciocolata farfurie

Esti la dieta dar simti ca innebunesti daca nu mananci urgent ceva dulce? Nu te lasa ispitita de prajiturile din vitrinele cofetariilor ori de dulciurile din comert! Nu spune nimeni sa nu mananci dulce, ci sa alegi variante mai sanatoase de deserturi. Cum sunt aceste briose cu ciocolata care au putine calorii!

Poate parea incredibil, dar chiar exista dulciuri sanatoase pentru care poti sa optezi atunci cand ai eliminat din meniu zaharul. Ideea este ca trebuie sa ti le faci tu acasa, fiindca doar asa poti controla ingredientele. Altfel, cam tot ce gasesti in comert contine zahar. Chiar foarte mult zahar. Pe noi ne-au cucerit aceste briose cu ciocolata fiindca sunt delicioase, dar si sanatoase!

Briose cu ciocolata si lista ingredientelor sanatoase

O singura briosa n-are mai mult de 200 de calorii! Asta fiindca ingredientele sunt atent alese: contin cacao neindulcita (ai grija sa optezi pentru o cacao bio, mult mai sanatoasa si mai nutritionala decat cea din supermarket), miere in loc de zahar, iaurt grecesc si lapte cu un continut mic de grasime.

Da-le o sansa cand ai putin timp la dispozitie! Compozitia se preapara foarte rapid, iar coacerea acestor briose cu ciocolata nu dureaza mai mult de jumatate de ora! Succes!

Ingrediente pentru 12 briose cu ciocolata:

1 ceasca de cacao neindulcita, de calitate

¾ ceasca de faina

2 lingurite de praf de copt

¼ lingurita de sare

2 linguri de ulei de rapita sau alt ulei vegetal

2 oua la temperatura camerei

1 lingurita de extract de vanilie

¾ ceasca de miere

¼ ceasca de iaurt grecesc cu un continut mic de grasime

½ ceasca de iaurt cu un continut mic de grasime

Briose cu ciocolata – Pentru crema de ciocolata:

1 ceasca de cacao neindulcita

½ ceasca de miere sau agave

2 lingurite de extract de vanilie

8-10 lingurite de lapte cu un continut mic de grasime

¼ ceasca de crema de branza

Briose cu ciocolata – Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 176 de grade. Pregateste 12 forme de briose si unge-le cu ulei vegetal.

Intr-un bol, amesteca pudra de cacao, faina, praful de copt si sarea. Separat, amesteca uleiul, ouale si extractul de vanilie; adauga mierea si iaurtul grecesc si continua sa amesteci pana obtii o compozitie fina. Incepe sa adaugi amestecul de faina si laptele, alternandu-le, doua parti de faina si o parte de lapte. La final, ar trebui sa ai o compozitie omogena si catifelata.

Toarna compozitia de ciocolata in formele de briose si pune-le la copt 20 de minute. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca complet.

Pentru a prepara crema pune pudra de cacao, mierea/agavele, extractul de vanilie, laptele si crema de branza intr-un bol si amesteca pana cand se omogenizeaza. Orneaza briosele cu crema de ciocolata si serveste-le!

Daca nu esti fan ciocolata, iata si o varianta de briose cu afine si banane, pe care le poti savura si la micul dejun!

Foto: Guliver