frigarui de creveti platou

Esti la dieta si te focusezi pe mese light, dar cauti ca preparatele tale sa fie cat mai delicioase ca sa nu te plictisesti? Iti facem o super-recomandare de pranz sau cina: frigarui de creveti!

Si nu orice frigarui de creveti! Aceasta reteta include si o marinada delicioasa facuta din zeama de lamaie si usturoi. Ii va aromatiza minunat!

Pe noi ne tenteaza aceasa reteta de frigarui de creveti fiindca nu e nevoie de grill ca sa o prepari. Frigaruile se pun la cuptor, la temperatura mare, si sunt gata in mai putin de 10 minute.

Frigarui de creveti in cuptor sau pe grill

Daca vrei, insa, sa-i prepari pe grill, nu te retine nimic! Incalzeste foarte bine tigaia de grill si tine frigarui de creveti 3-4 minute pe fiecare parte.

Dupa ce sunt gata crevetii, se face marinada. Aceasta marinada este una basic, cu zeama de lamaie si usturoi, ulei de masline, oregano si busuioc. Dar tu mai poti adauga la ea si cativa fulgi de ardei iute uscate, asta daca iti place gustul picant, sau ierburi proaspete, precum patrunjel!

Ingrediente pentru 6 portii de frigarui de creveti:

700 grame de creveti medii, decorticati

sare si piper proaspat

¼ ceasca de ulei de masline extravirgin

¼ ceasca de suc de lamaie

4 catei de usturoi

½ lingurita de oregano uscat

½ lingurita de busuioc uscat

Poti servi creveti cu orez sau cu salata verde!

Frigarui de creveti – Preparare:

Incalzeste cuptorul la 220 de grade. Unge cu ulei o foaie de hartie de copt si asaz-o pe o tava.

Pune crevetii pe frigarui si asezoneaza-i cu un strop de ulei de masline si sare si piper. Asaza-i pe tava si baga-i in cuptor pentru 5-7 minute, pana cand devin rozalii si tari. La jumatatea timpului de coacere, e indicat sa-i intorci si pe partea cealalata!

Intre timp, fa o marinada din uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul pisat si ierburile uscate. Asezoneaza cu sare si pier dupa gust.

Scoate crevetii din cuptor si unge-i cu o pensula, pe o parte si pe cealalta, cu aceasta marinada cand inca sunt foarte fierbinti. Lasa-i sa se odihneasca 1-2 minute apoi serveste-i.

Foto: Guliver