Din afara, poate parea ca dieta vegetariana este restrictiva cand vine vorba despre dulciuri. Dar nu este deloc asa! Ingredientele clasice din deserturi, oua, unt, lapte, pot fi inlocuite cu succes cu alternative vegetariene. Incearca o delicioasa inghetata cu lapte de cocos.

Astazi vrem sa te tentam cu un desert vegetarian absolut delicios: inghetata cu lapte de cocos. Nu contine oua, grasimi animale sau zahar.

Ca sa faci aceasta inghetata cu lapte de cocos, este musai sa cumperi un lapte de cocos solid, cu un continut mare de grasime. Asta fiindca numai asa inghetata cu lapte de cocos va capata acea consistenta fina si cremoasa pe care o cauti.

Inghetata cu lapte de cocos si alte 3 ingrediente cheie

Celelalte ingrediente pentru inghetata cu lapte sunt destul de simple. Mai ai nevoie de un indulcitor (noi preferam siropul de agave, dar poti folosi si miere sau sirop de artar), de amidon din porumb (acesta va ajuta compozitia sa se inchege bine) si de vanilie (pastaile sunt cele mai aromate).

Metoda de preparare pentru inghetata cu lapte de cocos este simpla, insa, din pacate, iti ia destul de mult timp fiindca inghetata trebuie amestecata din 30 in 30 de minute cat sta la congelator. Dar daca ai un aparat de inghetata, lucrurile vor fi mult mai simple.

Oricum ar fi, aceasta inghetata cu lapte de cocos merita toata osteneala! Este sanatoasa, iar daca nu mananci lactate sau oua, e desertul perfect!

Ingrediente pentru inghetata cu lapte de cocos:

1-2 pastai de vanilie

2 conserve de lapte de cocos solid

½ ceasca de sirop de agave

¼ lingurita de sare

2 linguri de amidon din porumb

Optional: nuci, alune, fulgi de ciocolata, fructe

Inghetata cu lapte de cocos – Preparare:

Agita conserva de lapte de cocos – acesta tinde sa se separe in doua parti, o parte lichida si o parte solida. Pune deoparte ½ ceasca de lapte de cocos, iar restul rastoarna-l intr-o oala.

Adauga siropul de agave si sarea si incalzeste laptele pe foc mediu, pana cand indulcitorul se dizolva – 1-2 minute. Amesteca ocazional.

Inghetata cu lapte de cocos e o optiune buna mai ales cand tii cura de slabire!

Adauga amidonul de porumb si da focul putin mai mare. Amesteca si continua sa gatesti laptele pana cand se ingroasa suficient de bine incat sa ramana prins de spatele lingurii – 6-8 minute. Atentie! Laptele nu trebuie sa fiarba.

Ia laptele de pe foc si aromatizeaza-l adaugand bobitele din interiorul celor 2 pastai de vanilie.

Toarna aceasta baza de inghetata intr-un vas mare si las-o sa se raceasca de tot inainte de a o pune la rece.

Acopera inghetata cu o folie transparenta, apasand-o usor astfel incat sa se lipeasca de compozitie – in acest fel, inghetata nu va face crusta deasupra. Pune-o la congelator pentru 30 de minute, apoi scoate-o si amestec-o cu un blender de mana. Bag-o din nou in congelator si tine-o inca 30 de minute.

Repeta acest pas de 2-3 ori pana cand inghetata devine suficient de cremoasa si bine inchegata. Daca ai un aparat de facut inghetata, foloseste-l pentru acest ultim pas.

Acest pas e important pentru ca inghetata cu lapte de cocos sa ajunga sa aiba acea consistenta fina si cremoasa. Altfel, daca nu o amesteci constant se va ingheta brusc si va fi foarte solida.

Serveste inghetata cu lapte de cocos asezonata cu nuci si alune, fructe proaspete sau fulgi de ciocolata neagra.

Foto: Guliver