O reteta senzationala de inghetata cu capsune pe care o poti face acasa fara batai de cap. Simpla, cu ingrediente mai sanatoase decat cea comercializata, este un desert numai bun.

Ador inghetata de casa cu capsune pe care prietena mea cea mai buna obisnuieste sa o prepare primavara! De la ea am invatat ca inghetata, facuta in casa, poate fi muuult mai savuroasa decat cel mai scump sortiment din comert.

Ce imi place la aceasta reteta de inghetata cu capsune este consistenta. Este greu de crezut ca o inghetata, preparata in casa, poate fi cremoasa si fina, nu-i asa? De cele mai multe ori, inghetata iese ghetoasa si daca o lasam sa se mai inmoaie putin, se topeste de tot. Daca urmezi, insa, o reteta buna, nu ai cum sa dai gres! Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie si pasii pe care trebuie sa-i urmezi!

Inghetata de casa cu capsuni parfumate

Pont: cumpara capsune proaspete si bine coapte ca sa obtii o inghetata parfumata. Evita sa folosesti fructe care sunt patate sau batute fiindca vor schimba gustul inghetatei in rau.

Ingrediente (6 cesti):

600 grame de capsune proaspete

1 lingura de suc de lamaie

200 grame zahar nerafinat bio

4 galbenusuri mari

1/4 lingurita de sare

500 ml lapte de migdale sau soia

1 pastaie de vanilie

Preparare:

Pune capsunele intr-un bol, impreuna cu sucul de lamaie si o patrime din zahar. Amesteca si lasa-le la temperatura camerei pentru 30 de minute.

Amesteca galbenusurile, cu restul de zahar si praful de sare, pana cand devin galben pal si se combina bine cu zaharul.

Laptele de soia sau migdale e ingredientul care face inghetata cremoasa

Intr-un vas mare pune laptele, bobitele de la pastaia de vanilie si fierbe-le la foc mediu. Adauga cateva linguri din aceasta mixtura peste galbenusuri si amesteca incontinuu.

Apoi rastoarna galbenusurile peste compozitia cu lapte si amesteca viguros. Da focul mic si continua sa amesteci pana cand crema se ingroasa (4-6 minute) si ramane pe spatele lingurii. Pune crema intr-un bol. Separat, toarna apa intr-un alt vas si pune crema in acesta ca sa se raceasca complet.

Fa capsunele pasta, folosind blenderul, si apoi rastoarna-le in crema rece. Amesteca bine, acoper-o si bag-o in congelator pentru cel putin 3 ore. La fiecare ora, amestec-o astfel incat sa devin cremoasa si sa nu formeze cristale de gheata.