maioneza vegana

Am descoperit cea mai simpla reteta de maioneza vegana! Daca vrei sa prepari un sos sanatos pentru mancare, fara sa sacrifici silueta, dar cu acelasi gust bun al maionezei, decopera sugestia speciastilor in nutritie Mind Body Green!

Cu siguranta tanjesti si tu dupa maioneza, daca ai un stil de viata sanatos si sigur nu incluzi sosurile grase si indigeste de tipul maionezei in dieta ta. Insa, exista si o reteta de maioneza sanatoasa! Chiar mai mult: o reteta de maioneza vegana, potrivita si daca nu consumi aliemente de provenienta animala. Anya Kadoff, experta in nutritie vegana si vegetariana si pasionata de bucatarie vegana a reinventat maioneza.

Ea a creat maioneza vegana, iar specialistii in nutritie Mind Body Green spun ca acest sos sanatos pentru mancare este chair mai gustos decat varianta originala. Descopera mai jos cum sa faci o maioneza vegana din mere, miso probiotic si alte ingrediente sanatoase.

Aceasta reteta de maioneza sanatoasa este revolutionara, seamana foarte bine la gust cu clasica maioneza si se potriveste in salate sau sandvisuri. In plus, este plina de fibre si de probiotice, fara colesterol si grasimi nesanatoase!

Maioneza vegana: descopera acest sos sanatos pentru mancare

Ingrediente pentru maioneza vegana:

  • 2 mere medii, curatate, fara seminte, taiate

  • 1 lingurita de cidru de vin de mere

  • 1 lingurita de zahar de cocos

  • aproximativ 3 lingurite de apa purificata (posibil mai multa daca e necesar)

  • 2 lingurite de mustar de Dijon

  • 2 lingurite de pasta miso nepasteurizata

  • 1/8 lingurita sos sriracha sau orice alt sos iute cu chili

  • ½ lingurita de zeama de lamaie sau limeta

  • piper negru proaspat macinat dupa gust

  • 85 ml de ulei de masline + 1 lingurita de ulei de masline

  • sare de mare dupa gust (optional)

Metoda de a obtine reteta de maioneza sanatoasa

  1. Combina merele, cidrul, zaharul si apa intr-o tigaie de sos. Adu la fierbere si apoi da focul la mic. Gateste acoperit, pana cand merele sunt complet moi. Dureaza aproximativ 15 minute. Verifica din cand in cand si adauga apa in plus, daca lichidul se evapora.
  2. Combina merele gatite, mustarul, pasta de miso, sriracha, zeama de citrice si piperul cu sarea, intr-un blender. Mixeaza pana cand obtii o pasta fina, cremoasa, omogena.
  3. Cu blenderul la viteza mica, toarna uleiul de masline treptat, avand grija sa incorporezi bine uleiul inainte de a adauga mai mult. Potriveste de sare. Poti pastra aceasta maioneza vegana la frigider timp de o saptamana.

Citeste si: Fondue vegan de dovleac. Nu are branza, dar e la fel de gustos!

Foto: Guliver