Pe masura ce intelegi mai bine importanta unei alimentatii sanatoase si modul in care organismul functioneaza, iti este mai usor sa pregatesti un meniu sanatos, gustos si aromat pentru masa de Revelion. Daca esti vegetariana sau iti doresti sa consumi preparate care nu contin multe calorii, poti sa incerci acest meniu pentru dieta de Sarbatori, scrie mindbodygreen.com.

Indiferent ca petreci sfarsitul de an doar cu familia sau ai invitati la masa, acest meniu pentru dieta de Sarbatori poate fi pe placul tuturor. Ai la dispozitie trei retete sanatoase si usor de preparat, care nu contin multe calorii si care sunt perfecte pentru Revelion.

Aromele si texturile acestor preparate sunt incantatoare, asa ca nu ezita sa le introduci in meniul tau.

Meniu pentru dieta de Sarbatori

Salata cu spanac, rodii si dovleac

1. Salata cu spanac, rodii si dovleac

Aceasta salata cu spanac, rodii si dovleac este perfecta pentru masa de Sarbatori. Pentru mai multa prospetime si savoare, este recomandat sa adaugi putina branza de capra si, daca vrei, cateva felii de portocala.

INGREDIENTE

Pentru dovleac:

2 linguri ulei de masline

1 dovleac mic

putina sare

putina pudra de turmeric

putina scortisoara

putina pudra de ghimbir

putina nucsoara

Pentru salata:

branza de capra

2 legaturi spanac

1 jumatate de rodie

optional: cateva cuburi de avocado si nuci

PREPARARE

Incalzeste cuptorul la 260 de grade Celsius. Pregateste o tava pentru copt, pe care asezi hartie de copt. Taie dovleacul in felii egale si intinde-le in tava. Amesteca toate ingredientele uscate si presara-le peste feliile de dovleac, iar la final stropeste-le cu putin ulei de masline. Pune tava in cuptor si asteapta aproximativ 15 minute, apoi intoarce feliile de dovleac pe cealalta parte si asteapta inca 15 minute sau pana cand acestea sunt gata.

Pune spanacul, samburii de rodie si feliile de portocala intr-un bol si amesteca ingredientele. Adauga si feliile de dovleac, iar la final pune putina branza de capra. Daca vrei, poti sa adaugi putin ulei de masline la final. Pofta buna!