mousse de ciocolata

Cand te feresti de dulciuri cu orice pret, cel mai mare pericol este ca dupa o perioada de “abstinenta” poti sa cazi in patima lor si mai rau. De aceea, daca tii dieta, e bine, ca din cand in cand, sa te mai rasfeti cu cate ceva dulce. Iti propunem un desert sanatos si prietenos cu silueta: mousse de ciocolata.

Acest mousse de ciocolata e foarte special fiindca ingredientul principal este branza tofu. Nu stramba, inca, din nas – trebuie sa incerci acest mousse inainte sa-l judeci!

Mousse de ciocolata cu tofu. De ce e bun?

Pe langa faptul ca mousse-ul este absolut delicios, te poate ajuta si sa slabesti! Iar asta datorita branzei tofu, care are un continut mare de proteine, care cresc satietatea mult mai bine decat carbohidratii sau grasimile (in ½ ceasca de branza tofu normal sunt zece grame de proteine, potrivit U.S Department of Agriculture’s National Nutrient Database).

Ce trebuie sa stii este ca pentru acest mousse, ai nevoie de tofu moale. Acesta este un tip de tofu, care se foloseste, in general, la prepararea deserturilor, a dressing-urilor pentru salate si a sosurilor, datorita consistentei sale cremoase. Exista si tofu tare, care se foloseste, mai mult, la prajit si la mancaruri.

Nu-ti face griji in privinta gustului! Tofu absoarbe cu usurinta gustul celorlalte alimente cu care il combini – mousse-ul va avea gust de ciocolata si de unt de arahide si nu de tofu!

Ingrediente:

400 de grame de tofu moale

½ ceasca de unt de arahide

6 linguri de sirop de agave

¼ ceasca de cacao de buna calitate

¼ ceasca de ciocolata neagra topita

2 linguri de nuci

Preparate:

Pune in blender branza tofu impreuna cu untul de arahide, siropul de aratar si pudra de cacao. Pulseaza pana cand obtii o compozitie omogena si fina. La final, incorporeaza si ciocolata neagra topita in compozitie.

Imparte mousse-ul in doua si refrigereaza-l 20-30 de minute, pana cand se incheaga.

Piseaza nucile si presara-le deasupra mousse-ului.

Tips: mai poti servi mousse-ul si cu frisca facuta din lapte de cocos. Pentru asta, ai nevoie de o ceasca de lapte de cocos solid si de o lingura de sirop de agave.

Ca sa faci frisca de cocos: pune intr-un bol laptele de cocos (ai grija sa folosesti doar partea solida si nu lichidul din cutie). Adauga nectarul de agave si bate-l cu un mixer pana cand obtii o frisca densa si pufoasa – trei-patru minute. Pune frisca la frigider sa se intareasca si mai tare. Serveste mousse-ul cu frisca de cocos deasupra.

Un mousse de ciocolata cremos poti sa faci si cu avocado!

Foto: Guliver