Ideal este sa prajesti semintele acasa

Ti-a trecut vreodata prin cap ca poti amesteca delicioasele seminte de dovleac cu busuioc, usturoi si ulei de masline pentru a obtine un inedit pesto? Iata ca se poate, iar reteta este simpla, rapida si foarte gustoasa!

Pesto din seminte de dovleac poate inlocui cu usurinta traditionalul pesto din busuioc, fiind excelent in combinatie cu paste, peste, salate si chiar supe. Pentru aceasta reteta ai nevoie de seminte de dovleac prajite, insa ca sa te asiguri ca supraveghezi adaosul de sare, ideal ar fi sa cumperi seminte crude si sa le prajesti chiar tu. Cel mai recomandat este sa folosesti o jumatate de lingurita de sare la doua cesti de seminte de dovleac. Daca nu-ti surade ideea cu semintele prajite, lasa-le crude. Nu ai cum sa o dai gres nici asa. Iata reteta:

Ingrediente:

– 1/2 ceasca de seminte de dovleac prajite

– 2 linguri de parmezan ras

– 2 catei de usturoi

– 3/4 ceasca de busuioc proaspat

– 3/4 ceasca de patrunjel

– 2 linguri de zeama de lamaie

– 1/2 ceasca de ulei de masline

– sare si piper

Preparare:

Amesteca semintele de dovleac, parmezanul si usturoiul intr-un blender, pana cand semintele sunt bine sfaramate. Nu le macina insa prea tare (cam 20 de secunde ar trebui sa le amesteci in blenderul).

Adauga apoi busuiocul, patrunjelul, zeama de lamaie si uleiul de masline si mai amesteca pentru inca jumatate de minut. Opreste blenderul si curata peretii vasului cu o spatula, iar apoi pulseaza din nou.

Pesto-ul ar trebui sa aiba o consistenta mai groasa, ca o pasta, deci nu ar trebui sa exagerezi cu blenderul. La

sfarsit, adauga sare si piper dupa gust. Daca ai prajit semintele de pesto cu sare, fii atenta sa nu sarezi prea tare compozitia.

Transfera pesto-ul intr-un bol si serveste-l imediat sau tine-l la frigider (poate rezista maximum doua zile).

Daca ajungi sa pregatesti aceste pesto din seminte de dovleac, iata o sugestie de reteta de paste cu pesto. Inlocuieste pesto-ul traditional cu acesta!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver