Porridge de ovaz poate ai mancat, dar te-ai incumeta sa incerci si un porridge de mei cu fructe uscate la micul dejun? Micutele seminte de mei sunt chiar delicioase cand sunt fierte in lapte, avand un gust placut de nuca.

Poti combina porridge-ul de mei cu fructe proaspete, dar si cu fructe uscate, daca simti nevoia de ceva mai dulce. Sau poti adauga si nucile si semintele preferate!

Pe noi ne-a tentat o reteta de porridge de mei cu caise si prune uscate fiindca ne plac nebunie, mai ales in a doua parte a zilei cand oboseala isi face simtita prezenta si avem nevoie de “zahar sanatos”. Tu poti face, insa, orice combinatie vrei la porridge-ul tau!

Porridge de mei cu fructe: ce beneficii nutritionale iti aduce

Incearca meiul fiindca este o cereala foarte sanatoasa, fiind recunoscuta pentru ca este usor digerabila si alcalina pentru corp. Contine si nutrienti importanti: calciu, magneziu, fosfor, triptofan, fibre, vitamine din complexul B-urilor si antioxidanti.

Savurat la micul dejun, porridge-ul de mei cu fructe uscate tine bine de foame si iti da energia necesara pana la pranz!

Ingrediente pentru doua portii de porridge de mei cu fructe:

2 ½ ceasca de lapte de migdale

½ ceasca de mei

1 mana de caise, prune uscate, stafide sau

orice alte fructe uscate iti plac

1 lingurita de scortisoara macinata

Meiul nu contine gluten! Aviz celor cu intoleranta!

Porridge de mei cu fructe – Preparare:

Clateste meiul in cateva ape inainte sa-l pui la fiert.

Pune laptele pe foc. Cand incepe sa dea in fiert, adauga meiul si scortisoara. Amesteca si micsoreaza flacara.

Lasa porridge-ul sa fiarba 15-20 de minute pana cand lichidul se evapora. Amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Dupa ce porridge-ul s-a fiert, ia-l de pe foc, acopera-l cu un capac si lasa-l sa se odihneasca 10 minute.

Pune porridge-ul in boluri si presara deasupra fructele uscate.

Porridge de mei cu fructe – Tips: Daca simti nevoia de ceva mai fresh la micul dejun, injumatateste cantitatea de fructe uscate si adauga in schimb cateva cubulete de mere sau pere!

Foto: Guliver