Iti recomandam o reteta de prajitura cu iaurt speciala si iti spunem cum sa folosesti ingredientele surpiza

Share Button

Prajitura cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate, pana de curand, cand am incercat o reteta diferita de cele pe care le testasem fara succes. Aceasta are in compozitie bucati de mere moi si aromate si, ingredientul surpriza… iaurt!

Mie mi s-a parut putin neobisnuit sa folosesc iaurt intr-o prajitura cu mere, insa, cum reteta este sfanta, am urmat-o intocmai. Rezultatul a fost o compozitie usoara si pufoasa, desi merele au tendinta de a da o mai mare greutate aluatului.

Prajitura cu mere fara scortisoara nu este la fel de gustoasa! Sa nu facem rabat!

In rest, ingredientele sunt obisnuite pentru o prajitura cu mere, iar scortisoara este vedeta! Recunosc ca in cazul scortisoarei, nu m-am putut abtine sa nu mai adaug inca o lingurita in aluat, in afara de cea deja ceruta. Imi place la nebunie, si este si un condiment foarte sanatos! Iti recomand prajitura cu mere pentru weekend; se face destul de repede si chiar si cei mai pretentiosi o vor adora, pentru ca este simpla si gustoasa!

Ingrediente pentru prajitura cu mere:

4 mere

113 grame de unt nesarat, topit

150 grame de zahar

2 oua

1 lingurita de extract de vanilie

250 grame de faina

2 lingurite de praf de copt

1 lingurita de scortisoara

125 de grame de iaurt

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 170 de grade si unge, cu putin ulei, o tava rotunda de 20 de centimetri in diametru. Taie doua mere in bucati mai groase, in forma de semiluna, avand grija sa indepartezi si samburii. Pe celelalte doua, curata-le de coaja, si taie-le cubulete marunte.

Combina untul si zaharul si amesteca-le pana cand obtii o crema usoara si pufoasa. Adauga si ouale, cate unul pe rand, iar apoi, extractul de vanilie. Urmeaza faina, praful de copt, putina sare si scortisoara macinata. Amesteca bine si incorporeaza toate ingredientele. Adauga si merele cubulete si iaurtul.