Esti la regim si ti-e pofta de un desert cu putine calorii? Incearca prajitura light cu mere! Potrivit cooking.nytimes.com, o felie de prajitura light cu mere preparata dupa aceasta reteta contine doar 100 de calorii si are o aroma aparte, care iti va aminti de copilarie. 

Daca vrei sa prepari acest desert, ai nevoie de cateva mere bine coapte, de preferat Golden Delicious, deoarece sunt ideale pentru prajituri, pe care sa le cureti de coaja si sa le scobesti. In cazul in care le gatesti mai tarziu si deja le-ai indepartat coaja, tine fructele intr-un vas cu suc de lamaie, astfel incat sa nu se oxideze si sa-si piarda substantele nutritive.

De ce ingrediente ai nevoie pentru prajitura light cu mere

Pentru crusta

1/4 lingurita sare de mare
1 1/2 ceasca de faina integrala
3 linguri unt de quinoa
1 lingura faina de orz
apa

Pentru umplutura

4 mere mari, curatate si taiate bucati mici
1 1/2 cana suc de mere
1 pumn de stafide
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita suc de lamaie
2 linguri amidon de porumb

Pentru crusta, amesteca faina cu sarea de mare si adauga untul de quinoa. Presara faina de orz, amesteca usor si toarna apa cat sa framanti un aluat. Imparte aluatul in doua si intinde doua foi.

Pune prima foaie intr-un vas de ceramica, intinde aluatul pe margini si inteapa partile laterale cu o furculita. Lasa sa stea cel putin o ora in frigider.

Amesteca merele, sucul de mere si stafidele si pune-le pe foc pana fierb. Lasa vasul acoperit la rece inca 15 minute. Apoi adauga scortisoara si sucul de lamaie si amesteca bine.

Incalzeste cuptorul la 120 grade C, pune umplutura peste prima foaie, adauga amidonul de porumb si acopera cu a doua foaie. Lasa prajitura light cu mere sa stea la cuptor 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Citeste si Prajituri de casa in versiuni sanatoase: trucuri de preparare.

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!