Supa crema de ciuperci este foarte sanatoasa, se prepara usor si nu contine multe calorii. Mie imi place sa prepar aceasta reteta ori de cate ori simt nevoia sa mananc ceva sanatos, dar nu am suficient timp la dispozitie si nici nu am reusit sa merg la cumparaturi. Asadar, astazi iti propunem sa incerci aceasta minunata supa crema de ciuperci reteta frantuzeasca testata de Martha Stewart. 

Ciupercile nu contin amidon, inlocuiesc cu succes carnea si, din acest motiv, sunt perfecte pentru a fi folosite la diferite preparate, cum ar fi si aceasta supa crema de ciuperci reteta frantuzeasca. Mie imi place sa mananc supa crema de ciuperci cu crutoane. Chiar si cu o singura portie ma pot bucura de beneficiile pe care le au ciupercile asupra sistemului imunitar.

Supa crema de ciuperci reteta frantuzeasca

Pentru prepararea acestei retete nu trebuie sa stai foarte multe ore in bucatarie si nici nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. In plus, aceasta supa crema de ciuperci realizata dupa reteta frantuzeasca este deosebit de gustoasa si are o aroma aparte. Iata, asadar, cat de usor o poti prepara!

Ingrediente

2 bucati de ceapa alba, tocata

1 pachet de unt nesarat

6 linguri de faina de tarate

750 de ml de supa de legume

2 legaturi de patrunjel

cateva frunze de dafin

un praf de cimbru

1,5 kilograme de ciuperci proaspete

sare grunjoasa

o jumatate de lamaie, stoarsa

4 galbenusuri de ou

250 de grame de smantana

Preparare

Caleste ceapa impreuna cu patru linguri de unt si o lingura de ulei de masline. Amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn timp de aproximativ cinci minute. Adauga faina de tarate si amesteca in continuare timp de aproximativ patru minute. Pasul urmator este sa adaugi treptat supa de legume si sa amesteci in continuare ingredientele. Adauga patrunjelul tocat, frunzele de dafin si cimbrul si lasa supa sa fiarba timp de 20 de minute.

Dupa ce a fiert supa, strecoara zeama intr-o alta oala si adauga restul de unt. Curata ciupercile si taie-le in bucati egale, dupa care adauga-le in supa si presara putina sare grunjoasa. Lasa supa la fiert pana in momentul in care ciupercile sunt suficient de moi. Mai adauga sare si zeama de la o jumatate de lamaie si lasa supa sa fiarba aproximativ opt minute.

Dupa ce a fiert supa, bate galbenusurile de oua impreuna cu smantana pana cand obtii o compozitie omogena. Toarna incet, treptat, o cana de supa peste compozitie si amesteca pana cand aceasta se ingroasa. Adauga compozitia finala in supa si lasa oala la foc mic pana cand aceasta se va inchega. Pentru servire, poti sa preasari cateva fire de patrunjel.

Incearca si  reteta de supa crema de rosii cu galuste. Un deliciu pentru gurmande!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver