Reteta originala italiana de tiramisu

Tiramisu este unul dintre cele mai cunoscute deserturi ale italienilor, asa ca se cuvine sa ii afli si tu povestea si secretele. Noi iti prezentam care este reteta originala italiana de tiramisu! Desi nu a fost cunoscut pana la sfarsitul anilor 70′, cand a fost inventat in orasul Treviso, situat in nordul Italiei, acest desert absolut delicios a devenit faimos in intreaga lume, scrie annamariavolpi.com. 

Tiramisu este considerat un desert sofisticat, acesta fiind servit rece, fara a fi, insa tinut prea mult in frigider incat sa se intareasca. Este recomandat sa il scoti de la rece inainte ca desertul sa fie compromis. In reteta originala italiana de tiramisu, pudra de cacao se presara inainte ca desrtul sa fie servit.

Aceasta reteta originala italiana de tiramisu nu este foarte complicata, dar necesita timp si atentie. Este un desert pe care il poti preapara intr-o zi de weekend. Eu asa am facut.

Reteta originala italiana de tiramisu

Aceasta reteta de tiramisu respecta rigorile prepararii date de catre bucatarii italieni, care o gateau in marile restaurante. Este una dintre cele mai bune prajituri tiramisu pe care le-am incercat pana acum si cu siguranta voi prepara din nou aceasta reteta.

Ingrediente

Pentru sirop

360 de ml de cafea

2 linguri de zahar

Pentru umplutura

4 galbenusuri de oua

100 de grame de zahar

100 de ml de vin alb, Marsalla

450 de grame de branza Mascarpone

360 de grame de frisca

285 de grame de piscoturi

2 linguri de cacao pudra

Preparare

Primul pas este sa fierbi cafeaua, iar, la final, dizolva doua lingurite de zahar in ibric si las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Separat, bate, la Bain-Marine, galbenusurile de oua intr-o cratita, impreuna cu zaharul. Procesul presupune sa pui o cratita putin mai mare pe foc, cu apa, iar cand incepe sa fiarba trebuie sa pui cratita cu galbenusuri deasupra, dar sa nu atinga apa. Bate galbenusurile la foc pana cand obtii o compozitie consistenta. Tot in acest timp este bine sa adaugi si vinul si sa amesteci in continuare. Este important ca galbenusurile sa nu mai aiba o culoare intensa.

Separat, intr-un bol, amesteca bine branza Mascarpone cu ajutorul unei linguri de lemn, dupa care adauga frisca si amesteca in continuare (este recomandat sa prepari frisca in casa). Adauga si compozitia din galbenusuri si amesteca in continuare (ai grija sa nu se formeze cocoloase).

Pasul urmator este sa inmoi piscoturile in cafea si sa le asezi intr-o tava de dimensiunile 12 x 8 centimentri. Poti sa folosesti si o tava mai mare, depinde ce ai la indemana. Dupa ce ai asezat piscoturile in tava, poti sa intinzi peste acestea compozitia pentru tiramisu. Adauga urmatorul strat de piscoturi si repeta primul pas, iar la final presara pudra de cacao si lasa tiramisu la rece timp de cel putin patru ore.

Daca nu vrei sa folosesti zahar la aceasta reteta, poti sa-l inlocuiesti cu indulcitor pe baza de stevie, iar piscoturile le poti prepara in casa din faina de cocos.

Inainte de servire, poti sa mai presari putina pudra de cacao pe fiecare bucata de tiramisu si il poti orna cu cateva boabe de cafea si cateva frunze de menta.

Iata si o reteta de prajitura cu ciocolata si faina de cocos. Un desert sanatos!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver