O salata bogata nutritional si usor de obtinut

Daca weekendul acesta ai renuntat la escapada la mare si ai ramas in Bucuresti, ce-ai zice de un picnic la iarba verde? Avem si o sugestie pentru cosuletul cu mancare: o salata de naut cu legume, satioasa si gustoasa!

Pe langa micile gustari pe care le impachetezi pentru un picnic: nuci si seminte, iaurt, popcorn, prajiturele, fructe sau sucuri naturale, ar trebui sa pui in cosuletul cu mancare si ceva mai satios care sa-ti tina de foame cateva ore bune.

Salata de naut cu legume se face rapid si poate fi transportata usor la picnic

Si cum la picnic nu poti merge cu preparate prea sofisticate, ne-am gandit ca o salata de naut cu legume de vara (ardei gras, rosii, ceapa, telina) ar fi cea mai potrivita alegere. Se face foarte rapid, poate fi transporata usor in casolete de plastic si este foarte satioasa, datorita nautului, care contine multe fibre (aproape jumatate din necesarul zilnic) si proteine.

Ingrediente pentru 6 persoane:

2 cutii de naut

1 ceapa rosie mica

1 ardei gras rosu

1 rosie mare

1-2 tulpini de telina verde

1-2 catei de usturoi

1/2 lingurita de ardei rosu iute si uscat

2-3 crengute de rozmarin verde

2 linguri de otet din vin rosu

3 linguri de ulei de masline

sare si piper

Preparare:

Pune nautul intr-o strecuratoare si trece-l de cateva ori prin jet de apa rece, iar apoi lasa-l sa se scurga cateva minute. In loc de naut la cutie, care este deja hidratat, poti sa folosesti si naut uscat; acesta insa trebuie sa stea la inmuiat cel putin o noapte inainte sa-l folosesti, iar apoi trebuie fiert jumatate de ora.

Intre timp, pregateste legumele: toaca ceapa fin, taie ardeiul gras, rosia si telina verde cubulete. Freaca usturoiul intr-un mojar cu putina apa si sare.

Intr-un bol mai mare, combina nautul, ceapa, ardeiul gras rosu, telina verde, usturoiul, ardeiul iute uscat si rozmarinul. Amesteca de cateva ori pana cand ingredientele se intrepatrund, iar apoi adauga si dressingul, facut din uleiul de masline, otet, sare si piper.

Poti servi salata de naut cu legume simpla pentru ca este destul de satioasa, dar o poti combina delicios si cu niste bruschete cu rosii sau cu pasta de masline.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver