Gustos si consistent

Acest sote de linte este un preparat bogat in proteine si fibre vegetale, pe care a doua zi il poti transforma intr-o supa delicioasa.

Ingrediente (pentru 4 portii):

-1 cana de linte (pe care, in prealabil, ai lasat-o la inmuiat timp de 20 de minute si ai clatit-o bine)

-2 cepe

-4 morcovi

-2 frunze de dafin

-2 cani de dovlecei taiati cubulete

-1 cartof dulce

-1 tulpina de telina

-1 cub de bulion vegetal

-1 legatura de urda vacii

-1 lingurita sos tamari fara grau

Preparare: 

Pune la fiert intr-un vas ceapa si frunzele de dafin. Adauga cubul de supa, acopera si adu preparatul in punctul de fierbere. Apoi micsoreaza flacara si lasa la fiert (la foc mic) timp de 20-30 de minute. Dupa 15 minute poti adauga dovlecelul si cartoful dulce. Dupa alte 10 minute, adauga morcovul si telina. Spre sfarsit adauga urda vacii si sosul tamari.

Pentru a obtine din acest preparat o supa pentru a doua zi, adauga mai multa apa, mai multe verdeturi, inca un cub de supa si amesteca pana devine cremos.

Foto:Guliver