Supa crema de ciuperci brune

O reteta de supa crema este potrivita oricand! Este delicioasa, usor de preparat si poate fi servita cu crutoane. Daca te gandesti sa incerci o reteta noua, iti propun sa prepari aceasta supa crema de ciuperci brune. In plus, nu ai crede ca are foarte putine calorii. 

Secretul gustului sau magic sta in procesul de preparare. Ca toate ciupercile, cele brune joaca un rol esential in mentinerea unui sistem imunitar puternic. Previn aparitia cancerului si au foarte multe beneficii asupra sistemului cardiovascular. Doar 75 de grame de ciuperci brune contin 15 vitamine diferite, ceea ce inseamna ca acestea sunt perfecte pentru a fi servite ca garnitura pentru alte mancaruri sau pentru a fi folosite la prepararea supelor.

Supa crema de ciuperci brune este o adevarata bunatate, este aromata, iar pe mine m-a cucerit inca de la prima degustare. In mod normal, ciupercile brune trebuie doar putin sotate, ca sa nu isi piarda din proprietati, dar sunt foarte sanatoase si daca sunt folosite la prepararea supelor.

Supa crema de ciuperci brune

Stiai ca ciupercile sunt cultivate inca din cele mai vechi timpuri? De exemplu, egiptenii considerau ca acestea garanteaza nemurirea, iar oamenii obisnuiti nu aveau voie sa le consume. Daca in urma cu secole ciupercile nu erau accesibile pentru toata lumea, in ziua de azi le gasesti in orice supermarket sau piata, dar acest lucru nu inseamna ca si-au pierdut din proprietati.

Si in alte tari precum China sau Mexic se considera ca aceste ciuperci au beneficii miraculoase asupra sanatatii. Iata, asadar, cum prepari cea mai buna reteta de supa crema de ciuperci brune!

Ingrediente

200 de grame de unt nesarat

un kilogram de ciuperci brune proaspete

un praf de sare

o ceapa alba

doua linguri de faina integrala

sase frunze de cimbru

doua capatani de usturoi

un litru de supa de legume

250 de ml de apa

300 de grame de smantana degresata

1 praf de piper

cateva frunze de cimbru sau patrunjel pentru decor

Preparare

Topeste untul intr-o oala pentru supa. Spala si curata ciupercile si adauga-le in oala. Presara putina sare peste ele si amesteca-le cu ajutorul unei linguri de lemn pana cand capata o culoare maronie. Este necesar sa le sotezi aproximativ 15 minute. Pastreaza cateva ciuperci pentru decor. Adauga peste ciupercile din oala ceapa tocata si amesteca in continuare.

Pasul urmator este sa adaugi faina, frunzele de cimbru si usturoiul tocat. Toarna supa de legume si las-o la fiert timp de o ora. Scoate frunzele de cimbru din supa, dupa care transfera supa intr-un blender si amestec-o pana cand obtii o compozitie cremoasa si omogena.

Toarna supa inapoi in oala, adauga smantana si amesteca. Supa poate fi decorata cu cateva felii de ciuperci si frunze de cimbru sau patrunjel. Mai poti adauga putina sare si piper dupa gust.

Iti plac fructele de mare? Iti propun sa incerci aceasta reteta de supa crema de fructe de mare!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver