Daca nu prea te dai in vant dupa conopida, am descoperit cum poti sa te indragostesti de ea! Pune-o la fiert, impreuna cu cateva legume, ca sa faci o minunata supa crema de conopida! iti spunem toate secretele retetei.

Un bol cu supa crema de conopida din care ies aburi si o mana de crutoane e tot ce ai nevoie ca sa te ridici satula de la masa si pregatita sa dai piept cu frigul!

Nu doar ca supa cremoasa te incalzeste, dar conopida iti aduce si o infuzie de vitamine si minerale in corp, de care ai nevoie iarna! Spre exemplu, conopida contine 77% din necesarul zilnic de vitamina C. Este si o sursa buna de vitamina K, proteina, tiamina, riboflavin, niacin, magneziu, fosfor, fibre, acid folic, potasiu si mangan. Si in plus, este si slaba in calorii!

Supa crema de conopida cu… lapte

Aceasta reteta de supa crema de conopida este mai speciala pentru ca se face si cu lapte – o indulceste si o face si mai satioasa. Foloseste, insa, un lapte slab in grasimi, ca sa nu adaugi calorii in plus la supa.

Tips: daca vrei sa faci supa si mai cremoasa, poti pune in loc de lapte un strop de mascarpone!

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline

1 ceapa tocata

2 catei de usturoi

1 telina apio verde

1 morcov

1 cartof mare

1 capatana de conopida

1 frunza de dafin

½ lingurita de cimbru uscat

1 litru de supa de legume

470 ml lapte slab

1 pumn de rucola

Preparare:

Incalzeste lingura de ulei de masline intr-o oala mare. Adauga ceapa, usturoiul, telina si morcovul si gateste 8-10 minute, pe foc mic.

Poti savura supa crema si cu cateva picaturi de lamaie si condimente deasupra!

Adauga cartoful si gateste legumele pana cand acesta incepe sa se inmoaie bine. Acopera oala cu un capac. Adauga si conopida, frunza de dafin, cimbrul si supa de legume. Da supa in fiert, apoi redu focul si mai fierbe-o inca 15-20 de minute.

Adauga laptele si mai lasa supa pe foc mic, inca 5 minute, dar fara sa o fierbi. Mixeaza supa in blender impreuna cu rucola. Asezoneaz-o cu sare si piper si serveste-o calda.

Foto: Guliver