Supa detoxifianta de linte este un tratament eficient pentru sistemul digestiv!

In cartea „The Ultimate Soup Cleanse“, printre numeroasele retete de preparate sanatoase si delicioase, mindbodygreen.com a gasit o supa detoxifianta cu linte, pe care trebuie s-o gatesti cu prima ocazie. Este delicioasa!

Reteta aceasta este de fapt un pachet de vitamine, fibre alimentare si proteine, special gandit sa aiba grija de sistemul tau digestiv. O supa detoxifianta cu linte nu este greu de preparat, asa ca nu ai niciun motiv sa nu o incerci. Dupa o perioada incarcata cu mancaruri mai dulci si mai grase, corpul tau are nevoie de putin ajutor ca sa elimine toxinele acumulate.

Legumele din aceasta supa detoxifianta au proprietati diuretice si elimina apa in exces din tesuturi. O sa-ti dai seama ca, de fapt, kilogramele cu care te-ai pricopsit de sarbatori sunt blocaje de toxine si apa in corp.

Infuzie de praz, fenicul, telina si linte

Ca sa faci doua portii de supa detoxifianta, ai nevoie de o lingurita de ulei de masline extravirgin, putin chimen, un praz taiat marunt, un miez de telina facut bucatele mici (trebuie sa pastrezi partile exterioare), frunzele interioare de la un fenicul (cele exterioare si bulbul le pastrezi) portionate cat mai fin, o ceasca de supa fierbinte din legumele pastrate, trei sferturi de ceasca de linte rosie spalata bine, o jumatate de lamaie fin maruntita si doua felii de paine de secara prajita (pentru servire).

Supa detoxifianta cu linte: mod de preparare

Incalzeste usor uleiul de masline, pune prazul, telina, chimenul dulce si soteaza totul 10-12 minute, pana se inmoaie legumele. Adauga supa de legume si lintea, lasa-le sa dea in clocot si apoi da focul mai incet. Trebuie sa fiarba aproximativ 20 de minute. Pui apoi si lamaia, omogenizezi amestecul, dupa care iei vasul de pe foc.

Ar fi bine sa tii supa peste noapte, ca sa se infuzeze aromele. Cand vrei sa o mananci, incalzeste-o si savureaz-o cu o felie de paine de secara prajita.

Poti alterna cu supa crema de sfecla rosie, pentru efect detox si savoare!

Foto: Guliver