Supa de avocado rece – iata o idee sanatoasa de pranz din bucataria raw-vegana. Se prepara ultra-rapid si e perfecta ca sa o iei la pachet pentru birou fiindca nu trebuie incalzita.

Ca sa faci supa de avocado rece ai nevoie de un blender si de cateva ingrediente simple: avocado, castravete, lapte de cocos, ierburi aromate. Nimic extravagant, nimic costisitor. O poti prepara rapid dimineata, inainte de a pleca la serviciu.

Supa e foarte cremoasa – atat avocado, cat si laptele de cocos contribuie la consistenta ei fina, si are o aroma special datorita combinatiei de avocado cu cepsoara si marar. Iar mugurii de pin, putin prajiti in cuptor si adaugati la final, ii dau un gust usor de nuca, ce o face de-a dreptul delicioasa!

Supa de avocado rece are un secret!

Si retine: Pentru ca supa de avocado sa-ti iasa delicioasa, avocado trebuie sa fie copt si moale. Fructul de avocado perfect e cel cu coaja inchisa la culoare. Daca e prea verde cand il cumperi, tine-l intr-o punga de hartie 2-3 zile si se va coace mai repede.

Desi e o supa de avocado rece, o supa fresh de vara, merge sa o prepari chiar si acum daca nu folosesti gheata, ci doar apa la temperatura camerei.

Supa de avocado rece – Ingrediente:

2 avocado

1 castravete mare

1 ceasca de apa rece

½ ceasca lapte de cocos

4 linguri de suc de lamaie

1 mana de cepsoara

1 legatura de marar

sare si piper

ulei de masline

seminte de pin prajite

Supa de avocado rece – Preparare:

Curata avocado, scoate-i samburele si taie-l cubulete. Feliaza castravetele. Toaca cepsoara si mararul – daca nu gasesti cepsoara poti folosi ceapa verde in schimb.

Supa de avocado rece e un preparat pe care il poti servi si seara fara grija siluetei!

Pune toate legumele in blender, adauga apa, laptele de cocos si sucul de lamaie si pulseaza de cateva ori pana cand obtii o spuma fina.

Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si mai pulseaza inca o data-de doua ori.

Toarna supa in boluri si serveste-o cu un strop de ulei de masline deasupra si cu muguri de pin.

Supa de avocado rece – Tips: Ca sa intensifici aroma mugurilor de pin, prajeste-i in cuptor cateva minute pana devin aurii (seteaza temperatura undeva la 170-180 de grade si uita-te la ei des fiindca se pot arde usor).

Serveste supa cu o felie-doua de paine integrala ca sa te saturi mai bine!

Foto: Guliver