Suc din sfecla rosie, mar si morcov. Beneficii.

Un simplu suc din sfecla rosie, mar si morcov a fost folosit, in medicina chinezeasca, drept tratament pentru cancerul de plamani si multe alte boli in urma cu multe sute de ani. Intre timp, aceasta bautura-miracol a devenit extrem de populara peste tot in lume datorita beneficiilor sale.

Merele contin nutrienti ca vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, acid folic, niacina, zinc, cupru, potasiu, fosfor, fier, calciu, sodiu, magneziu si mangan. Iar fibrele din mere sunt foarte sanatoase.

Morcovii au o varietate mare de vitamine: A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, acid folic, niacina si acid pantotenic. Au si minerale: potasiu, calciu, fosfor, magneziu si seleniu. Dar cel mai important este beta-carotenul.

Sfecla rosie are vitaminele A, C, un intreg complex de vitamine B, potasiu, fier, magneziu si cupru. Si agenti anti-imbatranire!

Asa ca, daca bei suc din sfecla rosie, mar si morcov, o sa ai parte de o multime de beneficii pentru sanatatea ta!

Ingrediente

Mere

Morcovi

Sfecla rosie

Preparare

Pentru ca acest suc din sfecla rosie, mar si morcov sa aiba efectul dorit e bine ca fructele sa fie stoarse fara sa fie curatate de piele. Ci doar foarte bine spalate. Daca, totusi, nu agreezi aceasta idee, le poti curata si le pui in storcatorul de fructe, taiate in felii. Le storci si gata, ai sucul!

Cantitatile depind de gusturile tale. Poti creste cantitatea de mere sau de morcovi sau de sfecla. Cel mai bine este insa sa le pui in storcatorul de fructe in cantitati egale.

Tine minte insa: nu adauga zahar! Toate ingredientele sunt deja foarte dulci.

Daca vrei sa ii schimbi putin gustul, poti pune cateva picaturi de zeama de lamaie.

Sucul nu trebuie pastrat nici macar la frigider, ci baut imediat dupa ce a fost preparat. Cele mai bune rezultate se obtin daca il bei dimineata, pe stomacul gol. La o ora dupa ce bei acest suc, poti manca micul dejun obisnuit.

De ce sa bei suc din sfecla rosie, mar si morcov

Potrivit Humannhealth.com, aceasta bautura-miracol e o speranta pentru bolnavii de cancer. Medicina chinezeasca recomanda suc din sfecla rosie, mar si morcov bolnavilor de cancer de plamani. Ei spun ca bolnavii care beau zilnic acest suc vreme de trei luni se pot vindeca. De fapt, aceasta bautura ar impiedica cresterea celulelor canceroase, ceea ce o face buna impotriva oricarui tip de cancer.

In plus, un simplu suc din sfecla rosie, mar si morcov mentine sanatatea organelor esentiale pentru buna functionare a organismului: rinichi, ficat si pancreas.

Substantele din aceasta bautura considerata un miracol in medicina, in special alfa si beta-carotenul si luteina din morcov si sfecla rosie, impreuna cu marul, mentin un nivel scazut al colesterolului. Tin tensiunea in limite normale si protejeaza inima de aparitia multor boli.

Cercetatorii spun ca acest suc face bine si pielii. Ca trateaza cosurile si are efect anti-imbatranire.

Sucul de morcovi, sfecla si mere ajuta sistemul digestiv si te fereste de ulcer, ajuta impotriva constipatiei si regleaza tranzitul intestinal. Chiar si creierul are beneficii de pe urma acestei bauturi: iti imbunatateste memoria si functiile creierului.

Alte beneficii ale acestui suc din sfecla rosie, mar si morcov se refera la imbunatatirea vederii, intarirea sistemului imunitar, purificarea sangelui. Are rol anti-inflamator si te ajuta cand ai dureri menstruale.

Il poti bea si daca vrei sa slabesti. Chiar daca are zahar natural, iti da multa energie cu putine calorii si, dupa ce il bei, nu o sa simti nevoia sa mananci ceva o perioada.

Acum ca stii beneficiile sucului d emar, morcov si sfecla, afla si De ce e bine sa mananci salata de sfecla rosie.

FOTO: Guliver