Daca iti doresti sa prepari ceva inedit, delicios si care nu necesita mult timp, reteta de taitei cu tofu si unt de migdale este perfecta, scrie minimalistbaker.com. Timpul de preparare este de aproximativ 30 de minute, dar rezultatul te va incanta. 

Reteta de taitei cu tofu si unt de migdale contine multe legume, ceea ce inseamna ca vei avea necesarul de vitamine si proteine. Este un preparat sanatos si gustos! Acesti taitei sunt preparati dupa o reteta thailandeza.

Taitei cu tofu si unt de migdale

Untul de migdale da acestui preparat o aroma aparte, iar tofu este gatit in amidon de porumb si indulcit cu sos. Cat despre legume, partea buna este ca poti sa folosesti aproape orice ai la indemana. De exemplu, poti sa optezi pentru castravete, ceapa verde, ardei gras si morcovi. Acestea nu numai ca dau culoare mancarii, dar ii confera mai multa savoare.

INGREDIENTE

Pentru tofu

227 de grame de tofu
45 de ml de ulei de susan
32 de grame de unt de migdale
15 ml de sos de soia
15 ml de zeama de lime
15 – 30 ml de sirop de artar
1 ardei chili, tocat marunt
21 de grame de amidon de porumb

Pentru salata

41 de grame de taitei
244 de grame de morcovi
2 castraveti
75 de grame de ardei gras
50 de grame de ceapa verde
30 de grame de coriandru

Pentru dressing

2 capatani de usturoi
1 ardei iute, tocat marunt
15 ml de sirop de artar
2 linguri de sos de soia
15 ml de zeama de lime
30 de ml de otet de mere
15 ml de ulei de susan

PREPARARE

Primul pas este sa te asiguri ca elimini orice surplus de grasime din tofu. Pentru asta, este suficient sa-l infasori intr-o panza si sa-l presezi usor.

Separat, trebuie sa pregatesti sosul pentru tofu. Amesteca bine toate ingredientele, iar, daca este cazul, poti sa mai adaugi putin ulei de susan sau ardei iute, tocat marunt, pentru ca sosul sa fie mai picant.

Pasul urmator este sa fierbi taiteii conform instructiunilor de pe pachet, dupa care lasa-i la racit in apa rece.

Cat timp se racesc taiteii, poti sa pregatesti legumele. Spala legumele si toaca-le marunt. De exemplu, morcovii poti sa-i tai in fasii subitiri, iar ardeiul gras poti sa il tai cubulete. La fel poti sa procedezi si cu castravetii sau alte legume. Trebuie sa toci marunt si ceapa.

Adauga toate ingredientele pentru salata intr-un bol si amesteca-le bine.

Taie tofu in bucati dreptunghiulare si pregateste-le pentru prajit. Intr-o tigaie, pune trei sau patru linguri de amidon de porumb si lasa-l la incalzit timp de doua minute. Adauga uleiul de susan, dupa care prajeste bucatile de tofu. Este important sa se rumeneasca pe ambele parti. Timpul pentru acest proces ar trebui sa fie in jur de cinci minute.

Inainte sa iei bucatile de tofu de pe foc, adauga si restul ingredientelor pe care trebuie sa le folosesti la tofu. Amesteca in continuare timp de trei sau patru minute, dupa care poti sa iei bucatile de tofu de pe foc.

Ultimul pas este sa pui intr-un bol taiteii, bucatile de tofu si legumele si sa amesteci ingredientele. Nu uita sa servesti acest preparat cu dressing-ul pe care l-ai pregatit anterior. Pofta buna!

Daca ti-a placut aceasta reteta de taitei cu tofu si unt de migdale, iti propun sa testezi si reteta de taitei cu legume!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: minimalistbaker.com