sucul de portocale portocala

Sucul de portocale are o reputatie controversata, intrucat contine mult zahar si exista numeroase pareri care nu-l recomanda in dieta zilnica. Asadar, ce e mai bine pentru silueta ta: sa mananci portocale sau sa bei suc de portocale?

Daca iti place sa-ti incepi ziua cu un pahar mare de suc de portocale, probabil ai auzit si informatia ca nu este chiar cea mai buna alegere pentru silueta ta. Exista vesti bune: sucul de portocale are beneficii pentru corpul tau si cel de portocale poate fi o alegere nutritiva mult mai inspirata decat portocalele in sine, potrivit unui studiu recent in domeniu, citat de shape.com

In procesul de stoarcere a fructelor, fibrele se pierd

Cercetatorii germani au comparat vitaminele din portocale proaspete, smoothie de portocale si suc de portocale, iar ultima varianta a fost cea mai bogata in nutrienti.

Interesant de mentionat este si faptul ca vitamina C este prezenta in sucul de portocale cu 10 procente mai mult fata de celelalte. Asadar, e inspirata alegerea sucului de portocale? Avem vesti bune pentru tine, daca esti o iubitoare a lui: da, e foarte nutritiv!

Atentie la cantitatea de zahar!

Pe de alta parte, nici fructele in sine nu sunt de evitat! Portocala are in plus fibrele, care se pierd in marea lor parte atunci cand fructele sunt stoarse. Apoi, daca mizezi pe sucul de portocale din comert, nu de putine ori acesta contine adaos de zahar si de aceea este foarte important sa citesti eticheta inainte de a cumpara.

Comparatia intre o portocala si sucul de portocale obtinut din aceasta poate fi inselatoare. O jumatate de masura de suc, care se obtine dintr-un fruct si jumatate, contine 10.5 grame de zahar si indiferent daca alegi sa bei sau sa consumi fructul in sine, vei avea aceeasi cantitate.

Sucul de portocale te poate pacali!

Insa prin sucul de portocale poti scapa calculul de sub control. E mult mai usor sa bei doua astfel de pahare, decat sa mananci sase portocale, adica necesarul pentru producerea lui.

Vestea buna este ca o jumatate de cana de suc 100% natural este recomandata in fiecare zi. Restul de fructe din necesarul tau zilnic ar trebui sa fie proaspate, astfel incat sa poti beneficia de aportul fibrelor si in acelasi timp sa pastrezi zaharul sub control.