smoothie de fructe

Meniul personalizat este cheia scaderii in greutate

Una dintre cititoarele noastre ne-a scris: „Am 18 ani, 67kg si 1,55 m. De cateva zile urmez dieta fara mancare solida. Aceasta este bazata doar pe sucuri naturale, ceaiuri si apa plata. As dori sa stiu daca este bine ce fac si daca nu, ce imi recomandati ca sa slabesc?”

Raspunsul i-a fost oferit de catre medicul nutritionist Anda Avramescu:

O dieta cu sucuri nu este recomandata pe termen lung, pentru ca este hipocalorica si hipoproteica. O astfel de dieta este utila in cure de detoxificare, la indicatia medicului, si compusa din legume si fructe alcaline, adica superfood-uri. Cu alte cuvinte, nu orice suc natural sau ceai este recomandat pentru aceasta cura de detox.

De slabit veti slabi, datorita aportului mic de calorii, dar important este ce faceti dupa aceasta cura: cum introduceti alimentele si in ce cantitate. Nu cred in diete standard pentru scaderea ponderala, ci in meniuri personalizate care sa aplice principiile de baza ale unei alimentatii echilibrate: alimente cu carbohidrati lenti si grasimi nesaturate, portii adecvate fiecaruia (in functie de varsta si activitatea fizica), mese la trei ore si mod de preparare fara prajeala. La aceasta se

adauga, bineinteles, necesitatea efortului fizic, pentru ca numai acesta va stimula metabolismul.

Dr. Anda Avramescu, Medic nutritionist

Clinca Regina Maria: Str Hatmanu Arbore 15-19

Programari: 021 9268