Supa cu legume de toamna este perfecta pentru serile racoroase ale acestui sezon. Pentru serile de duminica, cand te relaxezi alaturi de familie si tot ce iti doresti este un fel de mancare sanatos, gustos si satios.

Supa cu legume de toamna este un fel de mancare delicios, usor de facut, care iti da voie sa te bucuri de timpul liber in weekend.

Intrucat este plina de aromele toamnei, este usor sa gasesti ingredientele acestei supe. In plus, vei avea mai mult timp de petrecut in familie, cu iubitul, cu copiii sau cu prietenii. Descopera mai jos o reteta delicioasa cu gust de toamna, gasita pe SheKnows.

Reteta pentru supa cu legume de toamna

Ingrediente:

  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 3 morcovi medii, tocati mediu
  • 1 ceapa mare, taiata mediu
  • 2 catei de usturoi tocati mic
  • 2 cesti de bostan sau dovleac
  • ¼ lingurita de condimente allspice
  • 1 praf de piper cayenne
  • Sare de mare
  • Supa de legume
  • 1 cutie de rosii tocate
  • 4 fire de cimbru proaspat
  • 2 cesti de kale taiata mare
  • 1 ceasca de naut conservat

Pentru a pregati aceasta supa cu legume de toamna ai nevoie sa:

  1. Incalzesti uleiul la foc mediu. Apoi sa adaugi morcovii si ceapa, sa lasi sa se gateasca, amestecand ocazional, pana cand se inmoaie putin.
  2. Dupa aceea, poti sa adaugi usturoiul si lasi inca un minut pana adaugi dovleacul, condimentele. Amesteca din timp in timp.
  3. Adaugi mai apoi supa de legume, rosiile si cimbrul. Lasi sa dea in clocot si apoi reduci focul la mediu, acoperind vasul. Lasi sa fiarba timp de 10 minute.
  4. La final, pentru a obtine supa cu legume de toamna adaugi kale si nautul. Lasi sa se gateasca fara capac, pana cand kale se inmoaie si dovleacul este gatit (aproximativ 10 minute). Inainte de servire, nu uita sa scoti crengutele de cimbru. Asezoneaza supa cu legume de toamna cu sare si cayenne.

Citeste si: Retete de supa fara calorii. Poti sa slabesti fara sa tii diete drastice!

Foto: Guliver