Activitati care te ajuta sa slabesti

Daca in timpul verii nu ajung acasa decat pentru a dormi, iarna rareori imi parasesc locul cald. Mi-e greu sa ma trezesc in zorii zilei pentru a merge la sala inainte de birou si de aceea ma bucur atunci cand gasesc diverse modalitati de-a scapa de calorii ramanand totusi in preajma casei. Iata un mic ghid al lucrurilor care te pot ajuta sa ramaii in forma, tonica si binedispusa chiar daca nu iesi din apartament.

1. Dansul – Muzica si cafeaua reprezinta pentru mine modul ideal de desteptare. Si cum rareori piesele pe care le aleg sunt lente, inevitabil ajung sa si dansez. Daca dansezi timp de 20 de minute, scapi de 100 de calorii, iti imbunatatesti tonusul muscular si cu siguranta vei fi mult mai relaxata in miscari atunci cand vei iesi urmatoarea data intr-un club.

2. Curatenia – Chiar daca e ultimul lucru de pe lista mea, imi dau seama ca din cand in cand trebuie sa fac si asta. Iar daca arunc un ochi pe un studiu care arata ca aspiratul si stersul prafului timp de 20 de minute echivaleaza cu 100 de calorii, parca imi vine sa petrec mai mult timp aranjand prin casa. Daca vrei sa actionezi asupra mai multor grupe musculare, incearca sa tii muschii abdominali incordati si sa te apleci de cat mai multe ori.

3. Zugravitul – Daca ai un prieten sau o prietena care tocmai s-a mutat intr-o casa noua si planuieste sa-si coloreze peretii intr-o alta culoare, atunci te poti oferi sa il/o ajuti. De ce? Pentru ca in 30 de minute arzi 100 de calorii.

4. Calcatul hainelor – Ce-i drept, e mai comod sa lasi toate piesele murdare la curatatorie si sa le recuperezi curate si calcate. Vrei sa economisesti niste bani? Atunci poti face tu aceste activitati si in plus, in 20 de minute, pierzi 100 de calorii.

5. Mersul pe scari – Evita sa mai duci gunoiul folosindu-te de lift. Alege sa mergi pe scari si daca ai mai multe drumuri de facut, cu atat mai bine. 15 minute de plimbat de sus in jos inseamna ca ai scapat de 100 de calorii din cele pe care le-ai consumat in ziua respectiva.

6. Spalatul geamurilor – Acesta este cel mai bun exercitiu de streching pentru bratele si picioarele tale. Te apleci, te urci pe scara, muschii picioarele tale vor deveni mai fermi, iar in 20 de minute de miscare vor disparea 100 de calorii.

Text: Diana Marasoiu Foto: Guliver