Calitatea somnului modeleaza trasaturile fetei

Un somn linistit nu vine la pachet doar cu o sanatate de fier si o stare de spirit pozitiva ci si cu mai mult sex-appeal. Chiar daca teoretic machiajul mascheaza partial urmele unei nopti pierdute din cauza unui deadline sau pur si simplu a unei insomnii, trasaturile fetei sunt influentate de calitatea somnului.

Nu vorbim doar de cearcane, ci de intreaga fizionomie care se modifica in defavoarea noastra cand nu avem parte de somn linistit. Pentru a demonstra acest fapt, cercetatorii de la Universitatea din Stockholm au pozat aceleasi persoane in doua ocazii diferite. Primele imagini sunt dupa o noapte in care se odihnisera bine, a doua categorie ii infatiseaza dupa 31 de ore de nesomn.

Un somn linistit este un make-up artist desarvarsit

“Deoarece fata contine o multime de informatii pe baza carora oamenii isi stabilesc interactiunile intre ei, oboseala unei persoane poate afecta felul in care ceilalti relationeaza cu ea”, explica Tina Sundelin, cea care a condus studiul, pentru cotidianul The Atlantic. Concluzia studiului arata ca persoanele care nu au dormit sunt percepute de cei din jur ca avand pielea mai palida, mai multe riduri si colturile gurii cazute. Pierd puncte la capitolul sex-appeal, dar nu sunt neaparat respinse de ceilalti, ci mai degraba privite cu mila. Insa aspectul vulnerabil le creste sansele de a ajunge victimele unui raufacator.

Cum s-a desfasurat studiul care demonstreaza ca un somn linistit sporeste sex-appealul

Echipa a rugat 40 de oameni sa dea calificative persoanelor din cele doua serii de imagini in functie de trei criterii: starea de oboseala, starea de spirit si atractivitatea. Comparand imaginile, puteai observa fara greutate ca persoanele private de somn aveau ochii mai rosii si mai umflati, o parte dintre ei aveau si cearcane, iar pleoapele le “atarnau”.

Sunt sigura ca niciuna dintre voi nu-si doreste sa para neatragatoare si tocmai de aceea va propun sa incercati fie un exercitiu de meditatie, fie cateva remedii calmante indiene care va vor ajuta in dobandirea unui somn linistit si, implicit, a unei frumuseti radioase.

Text: Diana Marasoiu, Foto: Thinkstock