Un san mai mare decat celalalt: cele mai multe femei au sani asimetrici

Ti se pare o anomalie? Nu este! Foarte multe femei pot spune ca au un san mai mare decat celalalt. Un studiu in domeniu, la care au participat o suta de femei care isi doreau implanturi mamare, a scos la iveala ca 88% din ele aveau sani diferiti ca marime. Lucru perfect anatomic, nu este ceva neobisnuit, spun doctorii citati de timesofindia.com.

Sunt mai multi factori care pot duce la asimetria sanilor. Medicul Jayashree Sundar, care are specializare in obstetrica-ginecologie, ofera cateva explicatii legate de cele mai des intalnite cauze care fac sa fie un san mai mare decat celalalt.

Este perfect normal sa fie un san mai mare decat celalalt

Un san usor diferit ca dimeniune fata de celalalt nu este ceva neobisnuit, ci mai degraba ceva normal, care tine de variatia anatomica. Aceasta influenteaza si aspectul trasaturilor fetei si pe cele din alte zone ale trupului. De fapt, cele mai multe parti ale corpului sunt usor diferite, si aici ma refer la zone din partea dreapta a trupului fata de zone din partea stanga a trupului. In multe cazuri este vorba despre diferente usor sesizabile.

Poate fi din cauza modificarilor hormonale

Sanii pot fi asimetrici si din cauza modificarilor corporale survenite in urma avalansei de hormoni din timpul pubertatii. Mai precis, pe fond hormonal, un san poate incepe sa creasca in volum inaintea celuilalt, dar sa se opreasca amandoi din crestere in acelasi timp. De cele mai multe ori diferenta nici nu se observa, dar sunt si situatii cand este un san mai mare decat celalalt cu mult, si atunci se recomanda interventia chirurgical-estetica.

Alaptarea poate modifica dimensiunea sanilor

Doctorul Sundar spune ca mamele care alapteaza au tendinta de a dezvolta un bust neuniform, cand isi hranesc bebelusul de la un singur san. Acest lucru poate cauza o diferenta majora in dimensiunea sanilor. Solutia este previzibila: pentru a evita acest neajuns, aceste mame trebuie sa incerce sa-si alapteze copiii de la ambii sani.

Alte cauze care pot influenta dezvoltarea diferita a sanilor sunt legate de prezenta unor noduli sau a unor tumori. Nodulii, de obicei, nu sunt formatiuni canceroase, dar un control medical este necesar pentru a confirma ca nu sunt periculosi pentru sanatate si, eventual, pentru a primi tratament. O leziune la acest nivel poate provoca, de asemenea, aparitia unor noduli, care pot schimba forma sanului.

Un anumit impact asupra dimensiunii bustului il are si mostenirea genetica, care poate fi responsabila pentru diferenta intre sani. Genele au o puternica legatura cu structura ligamentelor si elasticitatea din zona bustului.

Vrei sa stii care este dimensiunea perfecta pentru sani?

Foto: Guliver