6 motive care pot cauza subtierea si caderea parului

1
De Gavrila Alina
8 oct. 2021

Odata ce ai schimbat prefixul, multe lucruri se schimba. Ai observat ca parul devine din ce in ce mai subtire si se rupe mult mai usor dupa ce treci de varsta de 35 de ani? Gasesti totmai multe fire de par pierdute la dus sau atunci cand te piepteni?

Atunci, e momentul sa facem lumina. Afla de la Alina Rau, expert Nioxin Romania, care sunt principalele cauze ale subtierii si caderii parului.

„In mod normal, pierdem in jur de 80/100 de fire zilnic, dar atunci cand aceasta cantitate creste, avem un motiv serios de ingrijorare. Este important sa acorzi atentie acestei probleme pentru a lua masuri cat mai repede posibil,” avertizeazaspecialistul Nioxin.

1. Cauze genetice

Mostenirea genetica poate fi de vina daca te confrunti cu subtierea si caderea parului dupa varsta de 35 de ani. Daca ai in familie membri care se confrunta cu aceste probleme, este important sa folosesti tratamente pentru intarirea firului si regenerarea acestuia.

2. Stresul

Daca lucrezi intr-un mediu stresant sau ai un stil de viatasolicitant, podoaba ta capilara va avea de suferit.

3. Dieta

Persoanele care urmeaza o dieta cu putine calorii sau cele carenu consuma suficiente vitamine si minerale se vor confrunta cu probleme si la nivelul scalpului si a parului. Atentie, dacanu consumi suficiente proteine, acestea sunt esentiale pentru regenerarea si cresterea fibrelor capilare.

4. Anumite probleme de sanatate

Afectiunile tiroidei, dezechilibrele hormonale, sarcina si menopauza – sunt cateva dintre problemele de sanatate asociate cu pierderea excesiva a parului.

5. Medicamente

Medicamentele trateaza diferite probleme de sanatate, insauneori pot avea efecte secundare nedorite. Printre acestea se numara si schimbarea texturii parului sau pierderea in exces a firelor.

6. Mediul inconjurator

Soarele, clima si poluare pot avea o influenta majora asupra sanatatii scalpului si a parului. O alta cauza la care trebuie safii atenta? Expunerea la apa ce contine clor, minerale si metale ce afecteaza structura firului.