Acvatic Bebe Club deschide un nou club de educatie acvatica pentru bebelusi

1
De Gavrila Alina
9 feb. 2022

Acvatic Bebe Club anunta deschiderea unui al doilea club, in zona de nord a Capitalei, oferind lectii de educatie acvaticapentru copii cu varsta intre 2 luni si 4 ani. Sedintele de educatie acvatica pentru bebelusi si copii mici se desfasoara exclusiv individual, dupa metoda proprie, in conditii de maxima siguranta sanitara.


Dotarile din noul sediu au fost adaptate contextului pandemic, investitia totala in noul sediu fiind de 175.000 de euro.

Cercetarile arata ca inotul inceput de la varsta de 4-6 luni poate dezvolta abilitati de comunicare si socializare, regleaza apetitul si programul de somn, reduce anxietatea de separare si intarestesistemul imunitar. De asemenea, educatia acvatica duce la cresterea stimei de sine si a increderii in propriile forte si pune baze solide in tranzitia catre alte contexte de invatare, cum ar fi limbile straine sau alte sporturi.

Insa succesul unei lectii de inot la varste timpurii vine insa din metoda de abordare. Astfel, fiecare sedinta de educatie acvaticain cadrul Acvatic Bebe Club este structurata in asa fel incatcopilul sa se poata acomoda treptat cu apa, organismul sa fie pregatit pentru efort, iar apoi sa se inceapa activitatea propriu-zisa, in functie de varsta, lectia in sine desfasurandu-se dupametoda proprie elaborata de specialistii clubului.

Dorinta noastra de a deschide o noua locatie in zona de nord a Bucurestiului a venit in urma solicitarilor parintilor, dat fiind cape o zona circulara de aproximativ 5 kilometri nu exista un astfel de club destinat bebelusilor si copiilor mici. Avem increderea ca o data ce vor veni sa viziteze noul sediu, vor oferi recomandari prietenilor si astfel ne vor ajuta sa ne ducem misiunea mai departe: sa constientizam impactul pozitiv al acestei activitati in randul cat mai multor parinti, avand in vedere ca este una dintre cele mai recomandate forme de miscare, indiferent de varsta, si singura care poate fi inceputainca din primele saptamani de viata, a precizat Carmen Dumitru, fondator si manager Acvatic Bebe Club.

Sedintele de educatie acvatica: 30-50 de minute

Durata unei sedinte este intre 30 si 50 minute, iar pentru a se adapta ritmului diferit de evolutie al fiecarui copil, clubul desfasoara sedinte de educatie acvatica doar cu instructor individual, numarul maxim de participanti simultan la o sedintafiind 3. Clubul inaugurat in luna ianuarie este dedicat copiilor cu varsta intre 2 luni si 4 ani, iar sedintele de educatie acvatica se desfasoara in conditii de maxima siguranta sanitara.

In continuare tratam cu seriozitate si vigilenta toate aceste provocari cauzate de pandemie, nu am relaxat masurile in niciun moment. Am achizitionat, pe langa consumabilele necesare, lampi UVC pentru dezinfectarea incaperilor, un robot inteligent cu lampa UV pentru dezinfectarea suprafetelor si jucariilor, un aparat de purificare a aerului, un panou antivirus separator pentru receptie. Totodata, am renovat in 2021 si clubul unde ne desfasuram activitatea de aproape 10 ani. Amigienizat total peretii cu vopseluri pe baza de pigmentiantimicrobieni, am schimbat liner-ului din piscina, am adaugatsi un sistem de electroliza salina pentru a asigura o  masuraextra pentru igienizarea apei din piscina, alaturi de alte investitii in echipamente astfel incat cu totii sa fim in siguranta,a precizat Carmen Dumitru.

In momentul de fata, echipa Acvatic Bebe Club Primaverii este formata din 4 instructori experimentati si, in zilele urmatoare, echipa se va extinde cu alti doi instructori, fosti sportivi de performanta, care predau dupa metoda unica, dezvoltata la nivelul celor doua cluburi.

Pentru noi, educatia acvatica  inseamna mai mult decat ai invata pe copii sa inoate. Copiii cresc sanatosiemotional, intelectual si fizic – atat prin relatiile lor, cat si prin comunitatea lor. Iar focusul nostru este tocmai sa cream aici, pentru ei si parintii lor, o comunitate, un loc unde sa se simta in siguranta si unde sa revina cu drag. Dincolo de sesiunile de educatieacvatica, instructorii le ofera celor mici periodic confirmari ale evolutiei lor, sub forma de fotografii, mesaje personalizate, inregistrari ale sesiunilor acvatice, iar parintii sunt tinuti la curent constant cu dezvoltarea copiilor prin fisele de observatie. Toate aceste lucruri creeaza o legatura solida intre copil – parinte – instructor, astfel incat cel mic sasi aminteasca mereu cu placere de aceste ore petrecute impreuna, iar parintii sa aibao experienta inedita, a declarat Carmen Dumitru.

60% dintre copiii care participa la lectiile de educatie acvatica in cadrul Acvatic Bebe Club au varste intre 4 si 36 luni, mai mult de jumatate avand pana in 2 ani. 22% dintre copii continualectiile mai mult de un sezon, media frecventarii cursurilor in cazul acestora fiind de 2 ani. 15% dintre parinti decid sa revinala clubul de educatie acvatica si in cazul celui de-al doilea copil.

Despre Acvatic Bebe Club

Primul club de educatie acvatica din cadrul grupului a fostinfiintat in 2012, fiind dedicat, de la inceput copiilor cu varsteintre 4 luni si 6 ani. In cei peste 9 ani de activitate, peste 3.000 de copii au urmat lectii de inot la ABC, cu beneficii vizibile in dezvoltarea lor fizica, psihica si emotionala. Mai mult, studiile spun ca participarea la lectiile de inot poate reduce riscul de inecal copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 ani cu 88%.

Clubul de educatie acvatica dispune de o sala de asteptare si de o zona de adaptare treptata a confortului termic de la temperatura din zona bazinului, la temperatura exterioara si viceversa. Parintii pot urmari live activitatea din piscina prin intermediul monitoarelor din sala de asteptare si la finalul fiecarei sesiuni primesc feedback din partea instructorilor.

ABC este singurul club de profil din Bucuresti unde tratarea si dezinfectia apei se realizeaza prin intermediul unei instalatiimixte bazate pe UV si ozon, completata cu un sistem de electroliza salina pentru obtinerea unui efect superior asupra calitatii apei, dar si a aerului din jurul piscinei. Prin sistemul de ventilatie si dezumidificare, se pastreaza permanent un microclimat ideal pentru desfasurarea programelor de educatieacvatica. Temperatura apei are constant o valoare cuprinsa intre 31,5 si 32 grade, iar cea a aerului intre 32,5 si 33 grade.