Angajatori de TOP Tech 2021: 75% dintre companii ofera joburi remote

1
De Gavrila Alina
19 oct. 2021

Targul virtual de joburiAngajatori de TOP Tech 2021, organizat de Catalyst Solutions, companie romaneasca de consultanta in resurseumane, cuprinde peste 2000 de oportunitati de cariera, oferite de 42 dintre cele mai importante companii de tehnologie din Romania.

75% dintre angajatorii prezenti la aceasta editie ofera joburi remote, iar dintre acestea, 10% sunt full remote. Angajatori de TOP Tech 2021 se desfasoaraonline in perioada 27 Septembrie – 31 Octombrie 2021.

Conform reprezentantilor Catalyst, circa un sfert dintreangajatori au cu pana la 50% mai multe pozitii deschise in aceasta toamna, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Dintre companiile prezente la targ, 60% recruteaza in Bucuresti, Timisoara 48%, Cluj-Napoca 25%, Iasi 20%, Brasov si Pitesti 22%, Ploiesti si Craiova 14%, Arad, Constanta, Targu Mures, Oradea – 20%. In plus fata de joburile tehnice, peste jumatatedintre angajatori recruteaza specialisti pentru pozitii non-tehnice in departamentele de Marketing, HR, Finante, Vanzari, Juridic, Administrativ. Candidatii pot consulta Harta Centrelorde Tehnologie din Romania pentru a descoperi locurile de munca disponibile in orasele de interes.

De asemenea, aprox. jumatate dintre companii ofera programede internship si trainee, iar 14% programe de formare siacademii. O treime dintre angajatori recruteaza la aceasta editiepentru pozitii dedicate profesionistilor, iar 7% ofera oportunitatidedicate Managerilor, Project Managerilor si Team Leaderilorcu experienta.

Mai multe beneficii pentru candidati

Dintre companiile de tehnologie prezente la Angajatori de TOP Tech 2021, 33% ofera programe care vizeaza bunastarea sisanatatea mintala a angajatilor si extinderea beneficiilor din abonamentele medicale private; 44% deconteaza costurilecursurilor si programelor pentru perfectionarea abilitatilorprofesionale; 5% acorda o suma lunara pentru decontareaintretinerii pentru salariatii care lucreaza 100% remote.

Intre 18 si 27 octombrie, in cadrul evenimentului, va avea loc TechTalks ONLINE – o serie de 12 laboratoare si 3 conferintededicate candidatilor cu profil tehnic, sustinute de specialistilocali si internationali din cadrul companiilor participante. Laboratoarele vor aborda subiecte din ariileAutomotive&Connectivity, Engineering, Front-end & Back-end, Girls in STEM, Tech Trends for a Tech year. Cele trei conferintese vor axa pe tehnologiile Java, Cloud si Artificial Intelligence & Machine Learning.

Mai mult, pe data de 21 octombrie, pe platforma Hipo.ro, voravea loc discutii Live cu angajatorii Tech si sesiuni de career coaching.  Cei interesati se pot inscrie pe angajatoridetop.ro.

Cele mai importante companii tech din Romania

Platforma Hipo.ro care gazduieste evenimentul oferacompaniilor si candidatilor o experienta similara cu un targfizic de joburi, astfel, fiecare angajator este prezent cu un stand virtual unde pot fi regasite toate oportunitatile de cariera, informatii despre angajator, webinarii sustinute de specialistiicompaniei si alte resurse de interes.

Companiile prezente la aceasta editie a targului Angajatori de TOP Tech sunt: 8×8, ABA – Austrian Business Agency, Accenture, Atos, Axway Romania, Centrul de Inginerie Bosch, CER Cleaning Equipment, Cognizant Softvision, Continental, dalli group, Devmind, DRÄXLMAIER Group, ElektrobitAutomotive Romania, Emia.com, Enel, ENGIE Romania, Evalueserve, Hamilton Central Europe, Hella Romania, Heraeus Romania, Holcim Romania, Huawei, Huf Romania, IBM Client Innovation Center Romania, IT Shared Services Center for BNP Paribas PF – Central Europe Technologies, LASTING Software, MassMutual Romania, METRO.digital, Michelin Romania, Miele, onsemi, PitechPlus, Raiffeisen Bank, Saint-Gobain Romania, Schwarz IT Hub, Societe Generale Global Solution Centre (SG GSC), Software Business Partners, PitechPlus, Tara Interactive, TE Connectivity Sensor Solutions, Veeam Software, Vodafone Romania, ZF Tech Center Timisoara.

Piata job-urilor IT a devenit treptat tot mai deschisa celor care urmaresc o schimbare de cariera, chiar si la 180 grade. La Angajatori De Top participa toamna aceasta Academii de IT in calitate de parteneri educationali, unde cei interesati sa inceapao cariera noua in industria software pot sa aplice la cursuri de programare sau sa participe la workshop-uri educationale de cariera. In cadrul Academiei Devmind, durata unui curs de programare de la zero la o cariera de Junior Developer variazaintre 8 luni si 1 an, in functie de complexitatea programului de studiu si directia de specializare. Misiunea noastra esteaccelerarea cresterii sectorului digital din Romania, prindescoperirea, formarea completa si integrarea de noi talente in industria software”, a mentionat Emil Racec, Training Program Director in cadrul Academiei Devmind.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie romaneasca de consultanta in resurse umane, specializata in solutii de recrutare si employer branding. In cei 15 ani de experienta, Catalyst a devenitcunoscuta pentru unele dintre cele mai mari proiecte sievenimente din domeniu, precum:

www.hipo.ro, singurul portal de cariera dedicat exclusivcandidatilor cu studii superioare;
Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania, care are loc online la nivel national pe www.hipo.ro;
DevCon Live, ofera participantilor acces la 9 conferintededicate, care ating o varietate de tehnologii si arii de interes, precum Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, Women in Tech si sesiuni tip masterclass.
DevTalks, eveniment care reuneste profesionisti IT pasionati de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Emerging Tech, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing si SAP
Top Talents Romania Connected, program care identificasi premiaza cei mai valorosi tineri romani;
Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzatorinstrument de pe piata, care masoara gradul de atractivitateal brandurilor de angajatori, precum si asteptarile pe care candidatii le au de la acestia.