Art Safari anunta cea de-a noua editie: 12 mai – 7 august In luna dragostei, Art Safari iti ofera in dar reducerea pereche

1
De Gavrila Alina
15 feb. 2022

In 2022, Art Safari, ajuns la editia a 9-a, se reinventeazapentru tine si iti ofera o noua experienta de vizitare: douasezoane expozitionale. Anul acesta, mai mult decat oricand, Art Safari te invita sa te indragostesti de arta si dedica evenimentul din acest an, iubirii.

In 2022, la Art Safari, expozitiile vor fi inlocuite la fiecare trei luni. Intre 12 mai si 7 august, primele 3 luni de arta te asteapta pe Lipscani, in Palatul Dacia-Romania. Biletele s-au pus deja in vanzare cu o reducere -35% pentru a marca februarie, luna dragostei si a pasiunii.

Palatul Dacia-Romania va gazdui 5 pavilioaneexpozitionale, unde vor fi expuse si nume mari ale arteimondiale precum Picasso si Dalí.

“Arta grafica a celor mai importanti artisti spanioli ai secolului XX– Picasso si Dalí va fi prezenta la Art Safari, intr-o expozitie surprinzatoare dedicata baletuluiPalaria cu treicolturi” de Manuel de Falla. Picasso si Dalí au fost alesi sacreeze decorurile si costumele pentru celebrul balet, iarPicasso a realizat chiar si machiajul dansatorilor”, ne informeaza Ioana Ciocan, Director Art Safari Bucuresti

In 2022, dedicam Pavilionul Contemporan super-steleiartei contemporane din Romania – Irina Dragomir – care incade la absolvirea Universitatii de Arta din Bucuresti s-a remarcat printr-un ”figurative pop”. In anii trecuti lucrarile eiau fost preferatele publicului, primind mii de share-uri pe social media, iar acum Art Safari ii gazduieste prima expozitiepersonala”, completeaza Ioana Ciocan.

Si asta nu e tot. Cea de-a 9-a editie a Pavilionului de Arta vine sa marcheze cei 30 de ani de prietenie si parteneriat germano-roman in Europa, alaturi de Institut für Auslandsbeziehungensi de Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti siArt Safari, si va prezenta in cadrul Pavilionului Aniversarexpozitia “Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany “. Fotografiile Barbarei Klemm ei au devenitadevarate „icons” ale istoriei contemporane, modelandmemoria culturala a multor generatii.

In cadrul Pavilionului Invitat, vom descoperi arta luiReuven Rubin (1893–1974), unul dintre cei mai faimosi artistiisraelieni modernisti, cu lucrari prezente in colectiile marilormuzee ale lumii: MoMA (New York), Musée d’art Moderne(Paris), Jewish Museum (New York) sau Muzeul de Arta din Tel Aviv.

Nascut la Galati, Reuven Rubin a parasit Romania in 1922 si a revenit in tara natala ca primul ambasador al StatuluiIsrael in Romania intre 1948-1950. Ambasada Israeluluimarcheaza prin aceasta expozitie 100 de ani de la plecareaartistului-ambasador Reuven Rubin din Romania.

Pavilionul Muzeal ii este dedicat lui Theodor Aman, marele maestru al picturii romanesti, intemeietor al Scolii de Belle-Arte de la noi. El a reusit sa reflecte, intr-un mod extrem de amanuntit, stilul de viata al elitei sociale si culturaleromanesti, prin scenele de gen cu instantanee din lumeacontemporana lui. Expozitia doreste sa readuca in atentiapublicului tanar grandioasa personalitate a celui care a contribuit decisiv la modernizarea si occidentalizarea arteiromanesti dar si a societatii autohtone, in ansamblul ei”, ne explica Elena Olariu, curator al Pavilionului Muzeal. Expozitia Aman, precum si intreaga activitate a PavilionuluiMuzeal al acestei editii Art Safari este realizat in parteneriatcu Muzeul Municipiului Bucuresti.

In cele opt editii organizate din 2014 si pana acum, Art Safari a primit peste 231.000 de vizitatori.

Art Safari este un muzeu temporar, care se desfasoaraanual si gazduieste expozitii curatoriate, dedicate atat artei de patrimoniu, cat si celei moderne si contemporane. Art Safari are un puternic program educational prin organizarea de ateliere de arta pentru copii, tururi ghidate si tururi private pentru publicul larg.

Art Safari este un eveniment organizat de FundatiaCentrul Cultural ArtSociety si aflat sub inaltul patronaj al Ministerului Culturii si al UNESCO Romania.

Ia-ti bilet de pe artsafari.ro.

Art Safari, operator cultural independent care actioneazape scena de arta din Romania, este cunoscut indeosebi pentruorganizarea anuala a Pavilionului de Arta Bucuresti, ale carui expozitii au fost vizitate de aprox. 231.000 de persoanein cele 8 editii de pana acum. Alaturi de expozitiilecuratoriate, organizate in Bucuresti sau in strainatate, Art Safari promoveaza continut educational pentru toate varstele, gazduind inclusiv ateliere de arta pentru copii si tururighidate pentru copii si adolescenti.