Asociatia Autism Voice a ajutat peste 4.500 de copii cu autism in drumul spre recuperare si integrare sociala

1
De Gavrila Alina
9 nov. 2020
  • Autism Voiceasociatie fondata de specialisti dedicatirecuperarii copiilor cu autism, a ajutat, in cei 12 ani de la infiintare, peste 4.500 de copii cu tulburari de spectru autist in drumul spre recuperare si integrare sociala.

Scopul nostru principal este sa raspundem nevoilor pe care le au copiii cu autism si familiile acestora cu specialisti formati la nivel international si sa profesionalizam domeniul terapiei ABA in Romania. Am introdus posibilitatea formarii in analizacomportamentala aplicata (ABA) a terapeutilor romani si ne-am concentrat pe a dezvolta si a oferi, la nivel national, cele mai performante programe de recuperare si integrare a copiilor afectati de tulburari”, spune Anca Dumitrescu, Presedintele Autism Voice

Prin cele doua centre de terapie ale asociatiei din Bucuresti, cat si prin echipa multidisciplinara, Autism Voice asigura rezultatele optime in recuperarea abilitatilor copiilor prin programe de specialitate, evaluari sau training-uri specifice pentru parinti, profesori sau cadre medicale. 87% dintre copiii ajutati de organizatie sunt integrati scolar si peste 3.200 de parinti si profesori au beneficiat de cursuri pentru suport acasa sau in gradinite si scoli.

Jumatate din serviciile de specialitate pe care noi le oferim, terapii, evaluari, materiale de lucru, sunt acordate gratuitcopiilor proveniti din familii dezavantajate. Pentru a putea sa ne continuam activitatea si sa sustinem copiii inscrisi in centrele noastre sau pe cei pe care ii ajutam la nivel national prin programe la distanta, avem nevoie de suport extern. In acest sens, ne-am inovat inclusiv mare parte din actiunile de strangeri de fonduri pe care le desfasuram cum ar fi Balul Bucuriei, pe care il vom desfasura online, astfel incat oricine sa poata avea posibilitatea de dona pentru copiii cu autism direct de acasa”, a adaugat Anca Dumitrescu.

Balul Bucuriei se afla la a 5-a editie si va avea loc virtual in data de 13 Noiembrie, prin transmisiune live de pe o platformadedicata. Evenimentul este sustinut de nume cunoscute precum Marius Manole, Feli, Medeea Marinescu, Cristian China-Birta, Eli Neicut sau DaddyCool. Costul unui bilet este de 100 de lei, iar prin acesta se ofera accesul la eveniment si achizitionarea sub forma de e-book a unui exemplar din volumul Tot ceea ce straluceste, primul volum de povesti ilustrate din viata de zi cu zi a copiilor cu autism.

Pentru micutii cu tulburari, fiecare ora de terapie conteazaenorm. Noi ne dorim sa oferim familiilor care nu pot sustine din fonduri proprii terapia copiilor lor o sansa la o viata completa, pentru ca acesti copii vor fi viitori adulti din societate. Ne dorimca un numar cat mai mare de persoane cu suflet mare sacumpere bilete la evenimentul nostru si, de asemenea, suntem deschisi oricarei companii sa ne devina partener sustinator”, a mai spus Anca Dumitrescu.

Prin acest eveniment online, moderat de Veronica Soare,organizatorii au pregatit participantilor multe momente de suflet, inedite. Actorul Marius Manole sustine lansarea cartii Tot ceea ce straluceste si va citi fragmente din carte live. Influencerii Cristian China-Birta (Chinezu), Eli Neicut (Eli Vorbeste) si Robert Diaconeasa (DaddyCool) vor dezbate live ce inseamnaactivismul social in era digitala. Artista Feli va sustine un concert live dedicat cauzei copiilor cu autism, iar actorii Medeea Marinescu, Victoria Cocias si Stefana Samfira, prin MicroTeatru by Avangardia vor pune in scena, in premiera, piesa „L-am ucis pe Paco‟. Accesul la eveniment se poate obtine de la adresa https://balulbucuriei.autismvoice.ro/

Toate fondurile stranse in cadrul acestui eveniment vor fi directionate in exclusivitate programelor sociale gratuite, locale si nationale, ale asociatiei prin intermediul carora copiii cu autism si familiile acestora primesc sansa la o viata mai buna.

###

Despre Autism Voice

Autism Voice, standard profesional in domeniu, este asociatiaspecializata in recuperarea copiilor cu autism care a introdus in Romania posibilitatea formarii specializate in terapie comportamentala ABA a terapeutilor, iar astazi este singura institutie din Romania care ofera cursuri de formare continuaacreditate de catre BACB (Behavior Analyst Certification Board).

Autism Voice dispune de doua centre de terapie unde in prezent 400 de copii cu tulburari comportamentale de spectru autist sunt ajutati sa se recupereze prin terapia ABA. Totodata, peste 1.200 de parinti au participat la cursuri gratuite, aproximativ 2.000 de psihologi si specialisti au fost formati in terapia ABA si peste 2.000 de cadre didactice au absolvit programe de formare. Mai multe detalii despre programele asociatiei si cum poate fi aceasta sustinuta, regasiti aici autismvoice.ro.