Back to school: cele mai potrivite flori pentru prima zi de scoala

Avatar1
De Gavrila Alina
8 sept. 2020

Anul 2020 ne-a invatat sa lucram online, sa ne cumparam alimentele dintr-o aplicatie, sa gatim mai mult, sa facem sport acasa. De la inceputul pandemiei si pana acum, vietile noastre s-au schimbat complet, la fel si obiceiurile de consum sau rutina zilnica. Unele lucruri raman insa la fel: gesturile frumoase, traditiile, bucuria celor dragi.

Printre ele, inceputul anului scolar. Prima zi de scoala vine mereu cu o incarcatura emotionala pentru copii si parinti. Pregatirile incep cu saptamani inainte: haine noi, rechizite, carti si, chiar in ziua cu pricina, buchetul de flori pentru doamna invatatoare.

Ce facem insa acum, cand situatia este incerta, nu stim in ce conditii va incepe scoala si incercam sa limitam cat mai mult contactul cu ceilalti oameni? E simplu! Comanda flori onlinepentru profesori si invatatori.

Procedura este simpla, livrarea se face rapid, in orice localitate, iar traditia ramane aceeasi: putem oferi un buchet de flori pentru invatatoare, diriginta sau profesoare.

Care ar fi cele mai potrivite flori pentru aceasta ocazie?

Flori potrivite pentru prima zi de scoala

Cu totii avem nostalgia primelor zile de scoala din trecut, cand, de multe ori, florile erau din gradina bunicilor. Tocmai de aceea, tipice pentru aceasta ocazie sunt florile de toamna: crizantemele, daliile, trandafirii.

Cu siguranta, cele mai la indemana flori de toamna sunt crizantemele, datorita gamei cromatice variante si a multitudinii de soiuri. Crizantemele pot fi achititionate in ghiveci, daca sunt tinute afara, sau puse in diferite buchete.

Dat fiind faptul ca aceste flori de toamna, crizantemele, au o multime de culori si forme, pot fi potrivite cu multe alte tipuri de flori: cu trandafiri, lisianthus, cale, dalii.

Pentru a crea buchetul perfect pentru prima zi de scoala, specialistii recomanda categoric nuantele de galben, rosu, bordeaux, portocaliu sau mov, care se regasesc in mod normal in natura, in aceasta perioada.

Iar pentru a adauga o nota de stil buchetului tipic de toamna, crizantemele se vor alatura unor flori precum leucospermum – care are, in mod tipic, culori de toamna, leucadendron – de culoare ruginie, cu forma atipica, cale mango sau mov inchis, trandafiri rosii.

O alta modalitate prin care puteti atrage atentia in prima zi de scoala este sa optati pentru un aranjament in cutie. Florile pot fi puse intr-o cutie rosie, mov sau in culoare neutra, pentru a ne concentra mai mult pe imbinarea nuantelor florilor.

O alta floare vedetade toamna este dalia. Cu o sezonalitate relativ redusa, dalia are o coloristica varianta, forme multiple, florescenta bogata si un aspect elegant. Este usor de pus in valoare langa trandafiri, garoafe antique, leucadendron, cale sau leucospermum.

Pe langa elementele tipice de toamna – culori si flori de sezon – buchetele pentru prima zi de scoala pot avea accesorii specifice evenimentului: un clopotel in miniatura, invelis de hartie sau chiar creioane colorate inserate printre flori.

Buchete de toamna inedite

Independent de prima zi de scoala, ce particularitati mai au buchetele de toamna si cum le putem scoate din anonimat? In general, soiurile de flori de toamna sunt bogate si regasim o gama variata de flori sau plante cu mici fructesau bobite, cum sunt hypericum sau ozoth (floarea de orez). Foarte potrivite pentru buchetele de flori de toamna sunt florile uscate, precum eryngium sau semi-uscate, precum solidago sau astilbe.

Se pot adauga mini-bostani decorativi (tartacute), bulbi de mac uscati, frunze mari uscate.