Ce nu stiai despre colorarea parului?

1
De Gavrila Alina
22 oct. 2021

Uneori, din dorinta de perfectiune, ne face sa sarimetape si sa credem ca ne pricepem la toate. Noi, femeile, ajungem deseori sa ne vopsim acasa, dar obisnuim sa ne vopsim acasa, insa rezultatele nu sunt ca la salon. Pentru ca, nu-i asa, vopseaua profesionala, cantitatea optima de oxidant si tehnica specialistilor fac diferenta.

Metalele ne afecteaza structura parului si colorarea

Metalele prezente in par provin din apa si sunt mai concentrate in varfurile poroase ale firelor de par. Nu sunt daunatoare, dar cand peroxidul de hidrogen le intalneste, se formeaza radicali liberi, ce pot ataca si rupe legaturile structurii parului, provocand deteriorarea firelor de par. Radicalii liberi pot, de asemenea, interveni in modificarea nuantei culorii. „Ei impiedica compusii vopselei sa se combine cu precursorii corespunzatori si, astfel, se formeaza molecule nedorite care duc la schimbarea tonului culorii. Pana astazi, cei mai utilizati precursori in colorarea permanenta a parului erau PPD/PTD, pentru culoare bogata care acopera perfect firele albe de par. Wella Professionals a creat un nou precursor, ME+, si astfel Koleston Perfect are o formula fara PPD si PTD, reducand riscul de a dezvolta noi alergii la vopseaua de par, dar creand totusi culori bogate, pline de stralucire”, spun specialistii Wella Professionals.

Amoniacul e de ajutor

De multe ori alegem vopseaua fara amoniac crezand ca e mai putin nociva pentru par. Studiile au aratat ca pentru a obtine o culoare vibranta si cu o acoperire perfecta, amoniacul aduce cele mai bune rezultate, iar structura parul nu este mai afectatadecat in cazul altor substante care au functia amoniacului (alcalinizator pentru a deschide cuticula), ba chiar mai putin. Daca produsul nu contine amoniac, nu inseamna ca nu deterioreaza firele de par, ci doar ca nu are un miros intepator, ca in cazul amoniacului. Amoniacul este o molecula mica de gaz. Dupa ce actioneaza asupra parului, amoniacul se evapora rapid si din acest motiv miroase doar o scurta perioada. Acest miros este dovada faptului ca substanta chimica nu ramane pe par, ci lasa parului o stralucire vibranta, fara a-i compromite vitalitatea. „Pentru deschidere cu pana la 5 trepte, acoperire maxima a firelor albe de par si rezultate pure de culoare, amoniacul este folosit in siguranta pentru vopseaua permanenta din portofoliul Wella Professionals, de peste de 50 de ani. Amoniacul permite cele mai bune rezultate cu cea mai buna protectie a parului in vopseaua permanenta Koleston Perfect”, precizeaza specialistii Wella Professionals.

Cum obtii nunta dorita?

Ne alegem culoarea dupa ceea ce vedem pe fotografia de pe cutia de vopsea, dar rezultatul poate sa difere foarte mult pentru ca e vorba de pigmentii de culoare prezenti in firul nostru de par. La salon, specialistii stiu cum sa aleaga culorile complementare care sa neutralizeze acesti pigmenti in timpul colorarii parului si cum sa combine nuantele calde cu cele reci pentru rezultatul dorit. Nu degeaba se spune ca vopsitul este o arta!

Cum obtii o culoare uniforma?

Daca parul a mai fost colorat, vopseaua se aplica numai pe radacini si cu 5-10 minute inaintea expirarii timpului vopseaua se piaptana pe toata lungimea. Si pentru a obtine o culoare uniforma, e bine sa-l perii la 2-3 minute, pentru ca vopseaua saimbrace fiecare fir de par.

Neutralizeaza oxidarea

Dupa scurgerea timpului de actionare, emulsioneazavopseaua cu putina apa calda si clateste bine. Apoi, pune putin sampon special pentru parul colorat, cum ar fi INVIGO Post Color Treatment sau System Professional Extra Color Lock Emulsion, pentru a neutraliza reziduurile de oxidare si pentru a stabiliza culoarea.

Poti infuza culoarea intre vopsiri

Wella Professionals ne ofera un tratament de zile mari: Pure Glossing, adica o culoare vibranta intre doua vopsiri. E un serviciu rapid, oferit de Wella Professionals in saloane, care infuzeaza culoarea parului si ii aduce o stralucire radianta. In doar 5-10 minute culoarea este uniforma, vibranta si parul matasos. Secretul acestui tratament consta intr-o combinatie imbatabila de culoare si ingrijire. Specialistii WellaProfessionals nu se bazeaza doar pe Koleston Perfect, ci si pe produse de ingrijire cu pH optimizat, care dau mai multarezistenta culorii.

Koleston Perfect aduce cea mai pura culoare creatavreodata, o culoare echilibrata, cu profunzime si stralucire naturala, care e pur si simplu glossy!