De ce ai nevoie pentru a deveni make-up artist profesionist?

1
De Gavrila Alina
27 ian. 2021

Iti place sa experimentezi nuante si culori, te machiezi ca un adevarat artist, iar aceasta lume ti se pare ca ti-ar oferi un job de vis. Expertii spun ca este nevoie insa de ceva mai mult decat de talent pentru a deveni un make-up profesionist.


Reteta contine cateva ingrediente importante si, da, talentul face parte dintre ele, dar nu este singurul care conteaza. Dar ce altceva iti mai trebuie? Raspunde Mihaela Rotaru, make-up artist profesionist si trainer al Scolii Rottaru.

Este o intrebare pe care am auzit-o de nenumarate ori in ultimii opt ani de cand predau cursuri de make-up si care cu siguranta va prezenta interes si in anii care urmeaza. Daca ar fi sa ne raportam strict la pasii care trebuiesc urmati pentru a obtine diploma de make-up artist, acestia sunt relativ simpli, tot ceea ce trebuie sa faci este sa sa fii absolvent de liceu si sa urmezi un curs acreditat de Machiorasa este denumit in COR, explica Mihaela Rotaru.

Nimic mai simplu! Din punct de vedere legal, acum ai tot ceea ce iti trebuie pentru a deveni make-up artist profesionist. Dar daca pare prea simplu ca sa fie adevarat, ei bine, chiar asaeste, pentru ca in realitate, pentru a deveni un make-up artistde succes, ai nevoie de mai multe abilitati.

Mihaela Rotaru a creat astfel un mic ghid care te va ajuta sa itidai seama daca este o profesie care ti se potriveste sau nu.

1. Alegerea unei scoli acreditata cu traineri performanti.In zilele noastre pe piata exista o multitudine e scoli din care poti alege. Renumele scolii este foarte important, insa mai important este trainerul. Un trainer bun, va sticum sa te ajute sa asimulezi informatia si sa ai rezultate in cel mai scurt timp.
2. Continua sa inveti. Fiind un domeniu atat de dinamic, procesul de invatare trebuie sa fie continuu. Diferentaeste ca acum te specializezi separate pe tipurile de machiaj care te intereseaza.
3. Social media skills. Fara a avea pagini dedicate activitatii tale de make-up, practic nu prea ai cum sa ai success. Daca inaintea retelelor de socializare make-up artistii aveau book-uri printate, acum instagramulreprezinta cartea de vizita a oricarui make-up artist. Este foarte important sa stii cum functioneaza algoritmii, hashtag-urile si ce fel de poze se preteaza in funtie de reteaua pe care te afli, subliniaza Mihaela Rotaru.
4. Construieste-ti trusa de lucru. Asa cum probabil deja stii, fara o trusa profesionala, nu ai cum sa lucrezi. Astazipiata este foarte generoasa si ai o multime de variante, ceea ce poate fi coplesitor. Cel mai bine ar fi sa o construiesti treptat, in functie de produsele pe care le-ai incercat in scoala si cu ajutorul trainerului.
5. Fii asistenta unui make-up artist cu experienta. Dupace termini scoala sau poate chiar in timpul acesteia, gaseste un make-up artist cu experienta si propune-i sa fii asistenta lui. Astfel il vei insoti peste tot, vei invatafoarte multe lucruri si iti va mai pasa din clientii pentru care nu mai are timp, sugereaza trainerul Scolii Rottaru.
6. Ai grija la comunicarea cu clientul. Ca si in cazul oricarui alt job, profesionalismul se refera si la modul in care ne comportam si gestionam clientul. De la tinuta, miros, ton, zambet si pana la confidentialitateaconversatiei, totul tine de profesionalism, mai spune expertul.
7. Exerseaza, exerseaza, exerseaza. Poate crezi ca pentru a realiza machiaje impecabile trebuie sa ai talent artistic. Ei bine, nu, nu ai nevoie sa ai astfel de aptitudini, oricine poate deveni un make-up artist de success, iar secretul consta in trei reguli pentru ca acest lucru sa se intample: exerseaza, exerseaza, exerseaza, conchide Mihaela Rotaru.