Fitbit Charge 5: Redefineste rezistenta si puterea

Lifestyle photo of Fitbit Morgan.
1
De Gavrila Alina
27 aug. 2021

In ultimul an am trecut prin boala, pierderi, stres crescut si schimbari alerutinei de somn, ale dietei si a exercitiilor fizice. Drept urmare, am fost fortati sa devenim mai puternici si mai rezistenti.

Insa forta a capatat un nou sens pentru cei mai multi dintre noi, iar a fi puternic astazi inseamnamai mult decat intensitatea antrenamentelor de la salasau cat de repede putem alerga. Este, de asemenea, ceea ce mintea si corpul pot gestiona intr-un mod echilibrat.

Pe masura ce felul in care ne raportam la rezistentaevolueaza, ne bucuram sa anuntam lansarea FitbitCharge 5, cel mai avansat tracker Fitbit de monitorizare a sanatatii si activitatii fizice. Fitbit Charge 5 este ganditpentru a va oferi o imagine completa asupra conditieifizice, a nivelului de stres, a sanatatii inimii si calitatiisomnului, precum si a bunastarii generale – totul intr-un dispozitiv mai subtire si mai elegant. Cu un ecran tactil color mai luminos si pana la sapte zile de autonomie a bateriei (ce variaza in functie de utilizare), Charge 5 ofera functiile de monitorizare de care aveti nevoie pentru a va concentra asupra a ceea ce este cu adevaratimportant.

Cu sase luni de abonament la serviciului Fitbit Premium incluse1 , veti avea acces la informatii detaliate, indrumari practice si o suita de peste 500 de antrenamente, alaturi de sfaturi utile despre nutritie si mindfulness, care va permit sa faceti ceea ce este mai bine pentru corpul dvs. in fiecare zi.

Faceti efort intr-un mod inteligent

Odata cu lansarea Fitbit Charge 5, va prezentam si noua experienta de pregatire zilnica Daily Readiness oferitain cadrul serviciului Fitbit Premium, alaturi de care puteti intelege daca fizic corpul dvs. este pregatit pentru un antrenament intens sau daca ar trebui sa acordatiprioritate recuperarii. Functionalitatea va fi disponibilain curand pe Charge 5, precum si pe dispozitivele Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe si Inspire 2.

Cu Daily Readiness, veti primi in fiecare dimineata un scor bazat pe gradul fizic de epuizare, variatia ritmului cardiac (HRV) si somnul recent. Veti accesa, de asemenea, o analiza a factorilor cu impact asupra scorului dvs. si sugestii, de exemplu un obiectiv recomandat pentru numarul de Minute Active, impreuna cu antrenamente sau programe regasite in cadrul serviciul Premium care va vor ajuta sa luati cele mai bune decizii pentru corpul dvs. De asemenea, Charge 5 include si un sistem GPS incorporat, 20 de tipuri de antrenamente, recunoasterea automata a exercitiilor si o estimare a V02 max. In plus, cu Premium, puteti accesa peste 200 de antrenamente de la antrenori certificati si programe populare precum DailyBurn, barre3, obé si noile antrenamente super-energice de la LES MILLS.

Reduceti stresul si relaxati-va mintea

In 2020, 40% dintre adulti au inregistrat un nivel record de stres. Pentru a va ajuta sa gestionati mai bine stresul, Charge 5 este primul tracker Fitbit care include un senzor EDA, ce masoara raspunsul corpului la stres prin inregistrarea pana si a celor mai mici modificari ale glandelor sudoripare de pe degete. Am lansat indicatorul EDA in toamna trecuta odata cu smartwatch-ul Fitbit Sense si am constatat ca 70% dintre utilizatori si-au scazut ritmul cardiac in timpul unei sesiuni de scanare EDA de doua minute, demonstrand ca aceste instrumente pot ajuta lareducerea stresului2.

Cu Charge 5 obtineti si Scorul de Management al Stresului afisat in aplicatia Fitbit, astfel incat sa putetivedea in fiecare dimineata daca mental sunteti gata safaceti fata mai multor provocari sau daca trebuie sa vaodihniti si sa va incarcati bateriile. Cu serviciul FitbitPremium, aveti acces la peste 300 de sesiuni de meditatie si mindfulness de la branduri si expertimondiali, precum Metoda Ten Percent Happier si Mindful Method by Deepak Chopra care va ajuta sava gestionati stresul. Anuntam, de asemenea, un parteneriat alaturi de Calm, aplicatia nr. 1 specializata in somn, meditatie si relaxare, parteneriat prin intermediul caruia membrii Premium vor avea acces la continutuldisponibil in aplicatie.

O vedere amanuntita asupra sanatatii

Sanatatea inimii devine, de asemenea, o prioritate. Fibrilatia atriala (FibA) este cea mai frecventa afectiunea ritmului cardiac din lume si, de la lansarea aplicatieiECG pe smartwatch-urile Fitbit Sense, utilizatorii au efectuat mai mult de patru milioane de evaluari. Aplicatia ECG va fi disponibila in curand si pe Charge54, aducand un instrument critic la indemana mai multor persoane, la un pret accesibil. De asemenea, Charge 5 monitorizeaza ritmul cardiac 24/7 si ofera notificariatunci cand va aflati peste sau sub limitele normale inregistrate de regula pentru corpul dvs. Desi multifactori pot afecta ritmul cardiac, atunci cand acesta esteridicat sau scazut poate fi un semn al unei afectiunicardiace ce necesita asistenta medicala specializata.

Alaturi de gestionarea sanatatii cardiace, Charge 5 oferasi o vedere holistica asupra altor metrici cheie aisanatatii si starii generale de bine prin dashboard-ulMetrici de sanatate din aplicatia Fitbit. Acesta include informatii despre rata de respiratie, variatia temperaturii pielii si a nivelului de oxigen din sange (SpO2). 5 Cu Premium, puteti urmari pe termen lung tendintele si limitele personale.

Si pentru ca somnul este esential pentru starea de bine, in aplicatia Fitbit sunt disponibile instrumentele de analiza a somnului ce sunt recunoscute pentru acuratetea lor precum Scorul de somn, stagiile de somnsi alarmele inteligente SmartWake. Membrii Premium primesc, de asemenea, o analiza mai detaliata si indrumari personalizate pentru a imbunatati calitatea orelor de odihna.

Conceput pentru o utilizare intuitiva, performanta si confort

Impreuna cu analizele detaliate ale sanatatii si starii de bine, Charge 5 ofera si o interfata intuitiva si usor de utilizat. Prin glisarea cu un deget pe ecranul dispozitivului, puteti vizualiza statisticile, efectua platicontactless, primi si trimite notificari de la si catresmartphone-ul dvs. (raspunsurile rapide sunt disponibile numai cu Android) si puteti alege dintre 20 de fete de ceas colorate pentru a personaliza informatiile pe care doriti sa le vizualizati mai rapid.

Cu 10% mai subtire decat predecesorul sau, Charge 5 are un design aerodinamic, este optimizat pentru performanta si proiectat pentru o potrivire perfecta la incheietura mainii. Cu un nou afisaj color AMOLED, Charge 5 este primul nostru tracker cu optiune de afisare permanenta pentru un plus de confort atunci cand doriti sa consultati statisticile din timpul antrenamentului. Afisajul este, de asemenea, de douaori mai luminos decat cel al modelului anterior, facilitand vizualizarea statisticilor in zilele cu soare puternic.

Charge 5 este disponibil la pretul recomandat de 899 lei, pret ce include si 6 luni de abonament gratuit pentru serviciul Fitbit Premium (pentru clienti noi sau care revin). Incepand de astazi, Charge 5 poate fi pre-comandat online pe Fitbit.com si la partenerii autorizati, cu disponibilitate globala din aceasta toamna.

[1] Numai pentru membrii Premium si pentru cei care revin. Se aplicaTermeni si Conditii. Este posibil ca informatiile din Fitbit Premium sanu fie disponibile in toate tarile si sa fie disponibile doar in limba engleza.

[2] Pe baza datelor globale agregate si anonime de la 10.000 de utilizatori Fitbit Sense care aveau peste 18 ani, date colectate din decembrie 2020 – ianuarie 2021.

[3] Continutul aplicatiei Calm este disponibil numai in limbile engleza, spaniola, portugheza, franceza, germana, japoneza si coreeana.

[4] Aplicatia Fitbit ECG va fi disponibila in curand pe Charge 5 in anumite tari. Nu este destinata utilizarii persoanelor sub 22 de ani. Consultati fitbit.com/ecg pentru informatii suplimentare.

[5] Dashboard-ul Metrici de sanatate nu este disponibil pe anumite piete si nu inlocuieste consultatiile medicale de specialitate.