Imbunatateste-ti tenul vizibil cu peeling chimic!

1
De Gavrila Alina
22 oct. 2021

Multe din problemele de estetica ale tenului pot fi rezolvate cu proceduri de peeling chimic. Insaacestea trebuie efectuate de specialisti atat pentru eficienta, cat si pentru siguranta pielii.

Cu toate ca nu mai este o noutate pe piata romaneasca, informatiile care circula despre peeling-ul chimic sunt, adesea, disparate si incomplete, in detrimentul popularitatii acestui tratament care poate imbunatati radical starea de spirit a oricarei femei afectate de probleme estetice ale pielii.

Asadar, am chemat specialistul in ajutor pentru a face lumina pe acest subiect: „Peeling-ul chimic este un tratament dermatologic utilizat la nivelul fetei, gatului, mainilor sau a altor zone ale corpului si consta in aplicarea unei solutii ce contine diferiti agenti chimici cu proprietati de exfoliere si curatare. Popularitatea acestei metode la nivel mondial provine din varietatea de probleme ale pielii pe care le poate rezolva, explica Alexandra Crasmaru, fondator Illuma Clinique.(https://illumaclinique.ro/)

Esti nemultumita de aspectul tenului tau? Te confrunti cu acneea sau cu depigmentarea pielii, probleme careiti creeaza un disconfort estetic? Sunt doar doua dintre problemele pe care peeling-ul chimic le poate rezolva.

Cum se deruleaza procedura de peeling chimic

Practic, vorbim despre o exfoliere controlata a pielii pentru a obtine regenerarea acesteia. Se face o curatare temeinica a zonei ce va fi tratata; apoi, se aplica o solutie chimica, iar perioada de timp pentru care va fi lasata sa actioneze este stabilita de specialistii clinicii.

Odata ce solutia si-a facut efectul, este, cel mai adesea,neutralizata cu o substanta dedicata. Ulterior, tenul este curatat, iar la final, in functie de fiecare protocol in parte, pot fi aplicate masti cu proprietati de calmare sau hidratare si o crema cu factor de protectie.

Exista diferite tipuri de solutii folosite in acest proces, clasificate dupa actiunea pe care o au ingredientele lor. De exemplu, ridurile si probleme pigmentare reactioneaza foarte bine la peelingurile mai puternice, cum ar fi cele de tip TCA (cu acid tricloracetic); acneea raspunde adesea cel mai bine la peelingurile cu acid salicilic.

”Toate solutiile folosite in procesul de peeling chimic pot fi benefice, insa tipul tenului si starea pielii la acel moment dicteaza tipul de solutie potrivit problemelor fiecarui pacient”, atrage atentia fondatoarea Illuma Clinique, Alexandra Crasmaru.

Care sunt beneficiile procedurilor de peeling chimic

1. Trateaza acneea: spre deosebire de tratamentele clasice folosite pentru tratarea acneei, tehnica de peeling chimic exfolieaza pielea suficient de adancincat tenul va cunoaste o textura imbunatatita. Rezultatele sunt notabile cand tratamentul este efectuatintr-o serie de mai multe sedinte, iar specialistii de laIlluma Clinique le pot imbunatati si mai mult prin personalizarea protocolului de tratament pentru fiecare pacient in parte.

2. Minimizeaza porii. Este o problema extrem de des intalnita, dar care se poate ameliora atat de usor prin procedura de peeling chimic! Tratamentul dedicat micsoreaza porii si reduce considerabil aspectul inestetic al tenului.

3. Reduce ridurile, fie ca vorbim despre cele de expresie sau cele aparute odata cu inaintea in varsta, aspectul pielii se poate imbunatati vizibil, devenind mai neteda cu ajutorul sedintelor de peeling chimic TCA. „Desigur, concentratia de acid tricloracetic folosit in tratament este stabilita cu mare atentie de colegii mei, in functie de tenul fiecarui pacient in parte”, subliniaza Alexandra Crasmaru, fondatoare Illuma Clinique.

4. Trateaza problemele de pigmentare a pielii, inclusiv petele solare, cu ajutorul curatarii chimicemoderate care va exfolia epidermul pentru a ajunge pana la stratul superficial al dermului.

5. Lifting facial. Peeling-ul chimic s-a dovedit a fi o solutie cu rezultate vizibile si de durata pentru intinerirea aspectului pielii si a tenului, in general.

6. Estompeaza cicatricile provocate de acnee sau deaccidente. Acestea nu vor disparea, insa aspectul lor se diminueaza considerabil in urma expunerii la substantele chimice folosite in procedurile de peeling,imbunatatind foarte mult nivelul de incredere al pacientilor in ce priveste aspectul fetei.

Dupa procedura de peeling, pielea poate fi usor rosiatica timp de 24 de ore, fara ca acest efect trecator sa reprezinte vreo problema. Insa va fi necesarahidratarea temeinica a zonei tratate pentru urmatoarele zile. De asemenea, va aparea o senzatie de strangere” a pielii, urmand ca aceasta sa se descuameze treptat.”, explica Alexandra Crasmaru, fondatoare Illuma Clinique.