La Baile Govora, Apele magice aduc vindecarea

1
De Gavrila Alina
8 oct. 2021

Daca lasi deoparte ideile preconcepute si iei la pas Romania, vei descoperi minuni vindecatoare. Un exempluelocvent? Baile Govora.

Un mic Rai, binecuvantat de Dumnezeu. Un loc pur si ascuns de lume, la 22 de km de Ramnicu Valcea. Baile Govora a fost si este una din cele maibogate statiuni din Romania si Europa in apele iodurate sibromurate de origine organica. Chiar si acum, statiunea le face concurenta unor locatii balneare de renume mondial ca Bains, La Bonzboule (Franta), Bad Hali (Austria), Salmaggiore (Italia), Marianske Lazne (Cehia).

Care sunt factorii naturali de cura specifici Bailor Govora?

Aici, la Baile Govora, mai mult decat oriunde, vindecareaincepe cu apa. Factorii naturali de cura ai locului sunt apeleminerale de mare concentratie iodurate si bromurate, sulfuroase,
Apele bicarbonate, sulfuroase,sodice, calcice hipone
Apele sulfuroase, hipertone
Apele minerale pentru crenoterapie
La Baile Govora, te vei bucura de un climat continental, cu influenta mediteraneana, o umiditate relativ constanta, temperaturi fara valori extreme si usoara incarcare cu polenuri

 1874 – atunci a inceput vindecarea

Vindecarea gratie apelor de la Baile Govora a inceput in anul1874, odata cu primele lucrari de foraj. In anul 1887, a fostconstruit primul stabiliment balnear datorat medicului Zorileanu, pentru ca in anul 1914 sa fie inaugurat primul hotel cu bazaterapeutica din Romania, Hotelul Palace.

De ce sa vii la Baile Govora?

Dar tu, de ce ai veni la Baile Govora? Ca sa iti umpliplamanii cu aer curat, ca sa te bucuri de apele minerale si de tratamentele care le au la baza. Stiai ca, celetipuri de ape minerale existente sunt folosite pentru tratament dupa o schema precisa?

Cura externa

o ape minerale de mare concentratie, iodurate, bromurate, sulfuroase, clorurate, sodice, hipertone;
o ape minerale sulfuroase hipotone;
2. Cura interna
o ape minerale bicarbonatate, sulfuroase, sodice, calcice, hipotone.

Statiunea Baile Govora este cunoscuta si pentru varietateasi caracterul terapeutic al apelor. Este singura statiune din taracu ape minerale ce au o compozitie chimica diferentiata: ape sarate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice si magneziene.

Te invitam la vindecare! Poti profita de pachetul Aerosolide toamna”, care contine 5 nopti de cazare cu demipensiune, 25 de proceduri terapeutice, acces nelimitat la SPA, la pretul de 1425 lei in camera single.

Afla mai multe pe  https://www.hotelpalacegovora.ro/oferte-hotel-palace.html

Str. Parcului, nr. 1, Baile Govora, Valcea.