Andreea Raicu prepara tofu cu spanac

Ce mananc azi?” este o intrebare care aproape in fiecare zi sta pe buzele noastre, mai ales in perioada postului, cand ne aflam adesea in pana de idei in ceea ce priveste meniul. De multe ori alegem sa mancam aceleasi preparate, fie din comoditate, fie din simplul motiv ca stim sigur ca sunt de post. Corpul nostru insa are nevoie de diversitate in ceea ce priveste nutritia si nu numai.

Atunci cand sunteti pe graba si va asteapta o zi plina probabil ca de cele mai multe ori optati pentru o omleta. Este simplu de preparat pentru oricine si este extrem de hranitoare. Eu am gasit o alternativa pentru clasica omleta, o versiune mai sanatoasa si la fel de usor de preparat si vreau sa o impart cu voi. Poate fi servita la orice masa principala a zilei, este extrem de hranitoare si nu va tine prea mult in bucatarie.

Omleta cu tofu si spanac

Ingrediente omleta cu tofu si spanac

Ingrediente:

400 g de tofu Inedit, scurs si taiat in cuburi mici

½ lingurita de turmeric

2 linguri ulei de masline extravirgin

3 -5 bucati de ceapa verde (se toaca separat, marunt, bulbii si frunzele)

140 g spanac proaspat, maruntit

1-2 lingurite suc de lamaie proaspat

1 cana de rosii cherry, taiate pe jumatate

½ cana frunze de busuioc proaspat

Sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Se amesteca bine intr-un castron cuburile de tofu cu turmericul, piperul si sarea(dupa gust) pana ce tofu se sfaramiteaza complet. In caz ca nu stiati, turmericul este un condiment minune folosit foarte mult in bucataria indiana si are o lista intreaga de beneficii, imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la eliminarea toxinelor si multe altele. Mie imi place foarte mult mancarea indiana care este puternic condimentata, dar voi puteti incerca sa-l introduceti treptat, in doze mai mici in alimentatie.

Se incalzeste la foc mediu intr-o tigaie ceramica uleiul de masline, dupa care se adauga bulbii de ceapa tocati marunti. Se lasa pe foc si se amesteca usor timp de un minut. Se adauga compozitia de tofu cu sofran si se amesteca usor pana ce tofu capata o culoare usor maronie. Dupa aceea se adauga in tigaie spanacul, sucul de lamaie si se amesteca pentru un minut pana ce spanacul incepe sa paleasca. La final se adauga jumatatile de rosii si frunzele de ceapa si se mentine pe foc preparatul pana ce rosiile se incalzesc si se inmoaie putin.

Andreea Raicu prepara omleta cu tofu, spanac si rosii cherry

Se ia de pe foc preparatul si se adauga frunzele proaspete de busuioc. Daca este nevoie mai puteti adauga dupa gust sare si piper. Si gata! Arata foarte bine, pentru mine conteaza foarte mult ca mancarea sa aiba si culoare, nu numai gust. A fost extrem de simplu de preparat si foarte gustoasa.

Mod de servire pentru omleta cu tofu si spanac

Pentru prepararea retetei eu am ales tofu simplu in saramura de la Inedit. In functie de preferintele voastre puteti opta pentru tofu afumat, cu marar sau ardei, pentru un plus de aroma. Chiar daca nu tineti post sau nu sunteti vegani incercati sa inlocuiti branza de origine animala cu cea pe baza de soia, adica tofu. Tofu are un indice glicemic mic si este o sursa importanta de acizi grasi, omega-3 si omega-6, foarte importanti pentru organism, calciu, fier, magneziu si vitamine, B8, B9. Atentie insa soia nu trebuie sa fie modificata genetic.

Sper ca v-a placut reteta propusa de mine si mi-ar placea sa citesc si parerile voastre. Spor la gatit!

Cu drag,

A.

Acest post contine plasare de produs