Aseara am avut parte de intamplare neplacuta. Un apropiat mie a avut un accident destul de grav. In panica declansata printre noi am reusit sa sun la singurul numar care mi-a venit in minte 112. Marturisesc ca in telefon aveam contacte de la diverse centre de ambulanta, dar ma bucur ca am ales aceastea varianta.

In doar cateva secunde centralista a preluat apelul. Dupa cateva informatii cerute l-a transferat imediat catre ambulanta care deja pornise spre noi. Conversatia cu medicul de pe amulanta a durat un minut cred. In nebunia aceea am pierdut notiunea timpului, dar stiu ca nu dupa mult se auzeau sirentele. Deja ajunsesera. Era SMURD! Era prima oara cand apelam 112.

A descins o echipa intreaga. Era noaptea asa ca reflectoarele era indreptate spre pacient. Aparatele au fost montate instant si aflam deja informatii despre starea sanatatii. Totul s-a intamplat cu o rapiditate si o precizie incredibila. Si-a revenit.

Probabil ca am fost atat de surprinsa de profesionalismul lor din cauza amintirilor din copilarie cand stiu ca se suna la 961 si ambulanta venea in ore…

Oricum jos palaria si felicitari SMURD si acelui om care a venit in tara noasta pentru a inventa acest Serviciu Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare!