Colectiv

Pe toti ne-a afectat tragedia petrecuta la Clubul Colectiv. Am stat cu totii cu ochii pe Facebook, internet sau orice alt canal de informare pentru a afla minut cu minut care este situatia.

Colectiv

Am vazut oameni tristi, oameni furiosi, oameni revoltati de ce s-a intamplat. Cu siguranta cu totii vom ramane marcati multa vreme de acum inainte pentru ca am realizat ca fiecare dintre noi suntem responsabili de lucrurile care nu ne plac. Cu totii ne dorim o schimbare care de fapt ar trebui sa inceapa cu noi si pentru a nu stiu cata oara revin la ceea ce spunea Mahatma Gandhi: “Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi in lume!”.

Unul dintre lucrurile care s-a nascut in urma acestei situatii, si care m-a bucurat, este solidaritatea oamenilor, care au lasat totul la o parte, orgolii, idei preconcepute si si-au pus toate fortele sa faca ceva pentru a ajuta victimele accidentului din Colectiv. Televiziuni, companii, oameni obisnuiti s-au mobilizat asa cum a putut fiecare si au gasit idei pentru a fi de ajutor. Marturisesc ca niciodata nu am vazut o solidaritate atat de mare.

Ca pe noi toti, tragedia din clubul Colectiv m-a marcat profund. Din prima clipa cand am auzit ce s-a intamplat, am simtit nevoia sa ma implic si sa ajut cum pot. Atat eu, cat si prietenii mei, am strans bani, am donat, am facut mancare pe care am dus-o la spitale. Unii dintre amicii mei organizeaza, duminica, cel mai mare eveniment sportiv de caritate pentru victimele din Colectiv.

Au trecut aproape doua saptamani de la evenimentul tragic si eu tot nu-mi revin. M-am tot gandit ce as mai putea sa fac ca sa-i ajut pe oamenii acestia indurerati, pe copiii frumosi a caror viata atarna de un fir de ata pe patul de spital si pe parintii lor atat de greu incercati. Impreuna cu cativa prieteni, am realizat niste tricouri cu mesajul puternic care ne-a impresionat pe toti zilele acestea: The day we give in is the day we die – dupa cum stiti, acesta este un vers al celor din trupa Goodbye to Gravity. Pretul unui tricou este de 100 lei, iar toti banii proveniti din vanzarea tricourilor vor fi donati familiilor membrilor trupei Goodbye to Gravity. Tricourile pot fi achizitionate de aici.

Fac parte dintr-un grup de oameni simpli, care vor sa ajute si care intamplator are la dispozitie o infrastructura care faciliteaza acest lucru. Nu este un mijloc de a face reclama colectiilor Andreea Raicu sau brandului meu de tricouri pentru ca cele doua tricouri nu fac parte din nicio colectie semnata de mine.

Pentru colectiv

Foto: Alexandru Rosieanu