Inside Academy

Am realizat, din pacate, abia de curand ce important este ca locuinta mea sa nu fie doar un loc in care ajung seara si unde imi tin lucrurile, ci un spatiu pe care sa il numesc acasa si care sa ma ajute sa ma relaxez si sa traiesc echilibrat. Detaliile chiar fac diferenta, asa ca vreau sa invat sa imi personalizez casa, sa aleg elemente de decor cool si in tendinte, sa scriu articole interesante pe partea de deco. Dupa cum promit Alina Vilcu si Omid Ghannadi, doi dintre arhitectii pe care probabil ii cunosti din cadrul emisiunii „Visuri la cheie“, cursul de design Inside Academy este de un real ajutor fie ca esti pasionat de design, fie ca iti doresti sa iti amenajezi singur locuinta sau cauti o schimbare in viata profesionala.

Inainte de toate, detaliile tehnice: Inside Academy este un curs de design non-formal, care se va desfasura saptamanal, din aprilie pana in iunie, urmand a incepe dupa vacanta de Paste. Cuprinde 12 module, a cate patru ore fiecare, in care se vor prezenta notiuni practice de functionalitate a unei locuinte, ergonomie, lumina, culoare, finisaje, mobilier, texturi. Altfel spus, tot ce este nevoie sa stim pentru a ne putea ocupa singuri de amenajarea unui spatiu.

Design-ul nu mai este o categorie care apartine doar specialistilor, este un mod de a trai viata constient fata de lucrurile care ne inconjoara si de participa la crearea mediului in care traim – nu sunt gandurile si cuvintele mele, ci ale Alinei Vilcu, care isi justifica astfel alegerea de a tine un astfel de curs. Practic, ea spune ca vrea sa impartaseasca din cunostintele si experientele ei de arhitect si designer. „In viata mea nu exista doua planuri separate, cel personal si cel profesional, pentru ca am norocul sa fac o meserie vocationala si sa o fac langa oameni minunati, fie ca sunt colegi, clienti sau furnizori. Cel mai mult am simtit asta de-a lungul celor patru sezoane de Visuri la Cheie, unde datorita oamenilor si povestilor lor am ajuns sa imi depasesc limite la care nici nu indrazneam sa ma uit“, scrie arhitectul pe pagina de Facebook Inside Academy.

Ce poti invata la cursul de design Inside Academy

Ce ma atrage la acest curs este faptul ca, dupa cum sustin organizatorii, modul de desfasurare nu este unul academic, ci orele de design sunt practice, ceea ce inseamna ca modulele sunt interactive, personalizate. La final, Alina Vilcu si Omid Ghannadi isi propun ca fiecare cursant sa capete informatiile necesare pentru a putea fi propriul designer, pentru locuinta lui, dar nu numai!

Am mentionat ca, prin participarea la aceste cursuri, cursantii vor putea face si o fapta buna? Vestea buna e ca o parte din costul cursului ca fi directionat care organizatia Hope and Homes for Children (www.hhc.ro). Dar asta nu e tot! „De-a lungul celor 12 module, vom urmari impreuna realizarea unei teme-surpriza, amenajarea unei locuinte, o provocare pe care o vom solutiona bucatica cu bucatica. Noi credem cu adevarat in componenta umana, sociala a meseriei noastre, astfel ca la sfarsitul acestor module, cursantii cu cele mai frumoase trei solutii vor putea contribui impreuna cu noi la realizarea proiectului de amenajare interioara pentru o locuinta de tip familial pentru organizatia Hope and Homes for Children“, spun Alina Vilcu si Omid Ghannadi.

Mai multe informatii se gasesc pe site-ul www.insideacademy.ro.

Acum, ca ai aflat de ce ma tenteaza cursul de design Inside Academy, citeste si: Idei pentru spatii elegante: cum sa decorezi un living alb.

Foto: Guliver