cand te desparti de iubit

Nu stii daca vrei sa mai ramai cu el sau sa rupi relatia. Definitiv. Irevocabil. Sa pleci si sa nu mai intorci capul. Vrei sa iei decizia radicala, care iti va schimba viata, dar iti e teama de consecinte. Esti intre “da” si “nu”. A fi sau a nu mai fi impreuna cu el? Aceasta-i intrebarea.

Orice ruptura implica anumite cu costuri emotionale, psihologice, economice si fizice (poti sa slabesti  foarte tare din cauza consumului nervos, sau dimpotriva, poti sa te ingrasi cum nu te-ai asteptat vreodata).
Dupa perioade de durere intensa, dupa crize de gelozie, dupa ce furia si frustrarea au pus stapanire pe tine, iti dai seama ca nu mai poti lupta, ca esti prea obosita pentru a merge mai departe. Iti este din ce in ce mai clar ca nu va mai intelegeti deloc si ca trebuie sa iei o decizie.

Oamenii sunt atrasi unul de celalalt din anumite motive pe care, de cele mai multe ori nu le constientizeaza, dar si pentru ca vor sa evolueze impreuna, sa dezvolte anumite abilitati, sa invete ceva nou sau pentru a se vindeca de niste rani emotionale mai vechi.
Oricare ar fi beneficiile unei relatii, se poate intampla ca dinamica cuplului sa stagneze, iar celalalt sa nu se mai acordeze pe frecventa ta.

Ai ajuns la concluzia ca trebuie sa mergeti in directii diferite. Si, oricat de dureros este, stii ca, cu cat inaintezi pe acest drum nesigur si mlastions, cu atat mai greu iti va fi, metafortic vorbind, sa te smulgi din mlastina.

Inainte de a-i spune “Imi pare rau, dar am decis: trebuie sa ne despartim” tine cont de cateva regului:

Nu lua niciodata decizia de te desparti in timpul unei dispute.

Furia intuneca mintea si te poate ghida intr-o directie pe care ulterior este posibil sa o regreti.

Nu te lasa influentata nici de mama ta si nici de cea mai buna prietena.

Oricate intentii bune ar avea mama sau prietena ta, povestea ta iti apartine in exclusivitate si numai tu cunosti toate fineturile si subtilitatile relatiei. Fiecare se rapoarteaza la propria experienta de viata si, ca si un medicament, poate fi benefic cuiva si contraindicat altcuiva.
Asculta cu atentie, dar nu da curs unor imbolduri de moment, dupa ce ai primit un “boost” din exterior.

Il mai iubesti? Dar el te mai iubeste?

Incearca sa iti raspunzi la aceste intrebare sincer, fara sa te minti.  Poate ca nu mai esti indragostita de el, dar se presupune ca daca ai ajuns in acest stadiu de framantari, ai acumulat destula experienta pentru a deosebi dragostea de euforia inceputului de relatie. Si daca raspunsul este “da”, merita sa va mai dati o sansa.

Pune pe hartie plusurile si minusurile.

Fa un efort (este greu, stiu) si distanteaza-te, apoi pune pe o hartie raspunsurile la intrebarea “De ce vreau sa raman cu el?” si alaturat, pe cele la intrebarea “De ce nu vreau sa mai raman cu el?”.

Vezi ce predomina si trage singura concluziile.

Si daca dupa toate acestea inca esti in dubiu, poate iti va fi mai usor sa afli pentru ce ar trebui sa ramai langa el.

Stai langa el cand te poti uita in ochii lui si in ei vezi cea mai buna versiune a ta.

Stai langa el pentru ca ai convingerea ca alaturi de el cresti si te dezvolti mai bine decat ai face-o singura.

Stai langa el atunci cand aceasta relatie iti este cel mai bun refugiu pentru suflet in perioadele cele mai grele si o trambulina pentru visele tale.

Stai langa el cand esti sigura ca ar fi in stare sa sacrifice orice pentru tine, iar tu ai face la fel pentru el.

Stai langa el cand esti sigura ca nimeni nu ar putea sa il iubeasca mai mult decat ai face-o tu.

Foto: Guliver

Daca acest articol ti-a fost util, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo o multime de alte informatii interesante!