avansezi greu in cariera

Ai observat ca tu avansezi mai greu in cariera fata de colegii tai barbati? Nu ai observat deloc gresit. Iar acum exista studii care demonstreaza de ce noi suntem mai greu promovatre la locul de munca.

Specialistii de la Bustle si-au dorit sa descopere ce este lucrul care creeaza dezechilibru intre sexe, in cariera. Asa ca, in cercetarile lor au descoperit un studiu al Harvard Business care releva ca felul in care barbatii si femeile se comporta la locul de munca duce la tratamente diferite.

Daca ai constatat ca avansezi greu in cariera, vezi ce au de spus specialistii despre faptul ca inca nu exista egalitate la locul de munca.

Femeile au mai putine pozitii de conducere. Femeile sunt platite mai prost ca barbatii pe aceleasi pozitii. Tu avansezi greu in cariera. De ce?

Sigur, inca exista sexism la locul de munca. Femeile sunt inca dicriminate pentru ca sunt femei. Studiul de la Harvard te va ajuta sa intelegi de ce exista acest dezechilibru intre femei si barbati la job. Ce duce la sexism si ce nu duce la sexism.

Concluzia cercetatorilor de la Harvard este ca poti sa avansezi greu in cariera si pentru ca femeile sunt tratate diferit fata de barbati, pur si simplu, indiferent de felul in care se comporta.

In studiul mai sus-amintit, cercetatorii au aplicat dispozitive de urmarire a participantilor. Senzorii au masurat cine cu cine a vorbit, cine a vorbit mai mult, unde au vorbit oamenii, care este volumul si tonul vocii.

Cercetarile au pornit de la ipoteza ca exista diferente in felul in care se comporta femeile si barbatii. Si ca aceste diferente joaca un rol important in avansarea in cariera.

Desi cercetatorii au aratat ca femeile au mai putini mentori, petrec mai putin timp fata in fata cu managerii sau nu sunt la fel de proactive cand vine vorba de leadership, diferentele sunt imperceptibile in comportamentul femeilor fata de cel al barbatilor la locul de munca.

Daca avansezi greu in cariera, este posibil ca vina sa nu fie a ta, ci pur si simplu sa existe tratamente diferite fata de femei.

Femeile au acelasi numar de contacte, lucreaza la fel de mult, au program la fel de incarcat cand vine vorba de proiecte, poarta conversatii aproape la fel ca barbatii. Si chiar legat de performanta, evaluarile si statisticile au relevat ca atat femeile, cat si barbatii au obtinut acelasi scoruri.

Concluzia cercetatorilor este ca poti sa avansezi greu in cariera pur si simplu pentru ca esti femeie si exista idei preconcepute adanc impamantenite in mentalitatile angajatorilor, nu pentru ca exista diferente intre femei si barbati.

Nu exista diferente intre comportamentul femeilor si cel al barbatilor, insa exista altfel de perceptii. Tot studiile au adaugat ca este posibil ca presiunea sociala din afara locului de munca (ingrijirea familiei) sa impacteze nepromovarea lor in pozitii de conducere.

Citeste si: Sfaturi de avansat in cariera: reteta succesului de la oameni de top

Foto: Guliver