barbatii vor sa se casatoreasca

Barbatii vor sa se casatoreasca si sa aiba relatii de succes daca sunt cu adevarat inteligenti, spun psihologii. Care este legatura dintre barbatii inteligenti, atractia sexuala si casnicia de succes? Descopera mai jos parerea specialistor Psychology Today.

Se pare ca barbatii vor sa se casatoreasca doar daca sunt au o inteligenta peste medie. Barbatii inteligenti au profesii mai bune si salarii mai mari, deci acces la resurse calitative. Se pare insa ca atractia sexuala sporeste cand este vorba de un IQ mai mare si specialistii spun ca exista o legatura intre inteligenta si mariaj.

Unii psihologi evolutionisti au emis teoria conform careia oamenii cu creierul dezvoltat au evoluat prin selectie sexuala. Altfel spus, barbatii inteligenti au relatii de succes si atrag mai multe partenere. Barbatii vor sa se casatoreasca, reusesc sa mentina relatii stabile pe termen lung si au copii daca au o inteligenta peste medie.

Exista dovezi care sustin ca barbatii vor sa se casatoreasca daca sunt inteligenti. Mai ales pentru ca barbatii inteligenti au acces la resurse si au salarii mai mari. Tot din studii stim ca atractia sexuala este sporita in cazul femeilor fata de un barbat independent, puternic, ambitios.

Sunt barbatii inteligenti promotorii unor relatii de succes? Sau barbatii vor sa se casatoreasca atunci cand inteligenta duce la o stare financiara buna?

Conform studiilor realizate in Finlanda de catre psihologii si sociologii citati de Psychology Today, barbatii vor sa se casatoreasca si raman in relatii de succes peste patru ani daca au o inteliegenta crescuta.

De asemenea, starea materiala ce este imbunatatita in cazul barbatilor inteligenti ii face pe acestia sa devina parteneri stabili. De fapt, starea materiala buna are un efect mai mare asupra dorintei de casatorie decat inteligenta, se pare.

Totusi, barbatii inteligenti, indiferent de starea lor materiala, se casatoresc mai des si au relatii de succes.

Aprofundand analiza cercetatorilor, IQ-ul barbatilor testati a fost impartit in: inteligenta verbala, logica si inteligenta numerica.

Inteligenta verbala a castigat detasat in randul barbatilor ce vor sa se casatoreasca. Inteligenta numerica nu a avut niciun efect. Si asta are sens, intrucat inteligenta verbala joaca un rol important in timpul asa-zisului proces de “curtare” a partenerei.

Asadar, barbatii vor sa se casatoreasca daca sunt inteligenti. Si au sanse sa fie in relatii de succes daca inteligenta lor este una verbala, intrucat ei sunt mai capabili sa cucereasca o partenera.

Citeste si: Cum stii ca alegi partenerul potrivit pentru o relatie pe termen lung

Foto: Guliver