blocaj de creativitate

Drumul tau spre casa este agonizant. (Macar te bucuri ca ai plecat de la birou!) Apoi, conversatia de la cina despre job este iarasi amara. (Consideri ca nimeni nu te apreciaza la locul de munca.) Apoi, somnul este agitat. (Nu poti sa crezi ca in cateva ore vei merge iar la lucru.) Si totul a inceput pentru ca nu te simti bine la locul de munca.

Nu esti discriminata, hartuita sau ranita, insa pur si simplu locul de munca iti creeaza o stare proasta de spirit pe care o resimti nu doar in intervalul de lucru, ci si mult timp dupa aceea.

Si trebuie sa faci ceva inainte ca aceasta stare de spirit sa-ti puna in pericol relatiile cu cei dragi si starea ta de sanatate. Nu esti nici prima nici ultima persoana care are zile proaste la locul de munca si poti face cateva lucruri ca sa te simti un pic mai bine.

Sfaturi care te vor ajuta sa te simti in largul tau la locul de munca

Pastreaza-ti calmul. In primul rand, sterge e-mailul nimicitor pe care voiai sa-l trimiti sefului, nu mai vorbi non stop despre cat de enervanta e colega de la etajul superior si nu te mai gandi cum ar fi sa-i arunci cu capsatorul in cap vecinului de birou.

Sunt sanse mari sa ai nevoie si pe viitor de ajutorul celor cu care lucrezi asa ca incearca sa-ti pastrezi legaturile profesionale intacte. “Arderea legaturilor” cu colegii tai de munca este cel mai periculos lucru pe care-l poti face pentru cariera ta. Iar unii angajatori tind sa-i intrebe si pe cei cu care ai lucrat inainte despre comportamentul tau la birou. Ce s-ar spune despre tine?

O alta decizie proasta este sa parasesti impulsiv locul de munca fara sa ai nicio alta oferta sigura. Nu pleca niciodata fara sa te asiguri ca ai lasat totul in ordine in urma ta si nu face niciodata alegeri care-ti pun in pericol si familia. Cautarea unui nou loc de munca, pe de alta parte, o miscare buna daca esti nefericita cu cel actual. la locul de muncă. Doar sa nu faci asta cand seful tau sau ceilalti colegi sunt cu ochii pe tine.

Concentreaza-te pe viata ta de dupa birou. Daca tot ai descoperit ca locul de munca nu te satisface atunci cauta-ti fericirea si implinirea intr-o alta parte. Cinele romantice, iesirile in oras cu prieteni sau practicarea unui anumit sport te poate scoate din rutina neplacuta in care te-ai adancit. Iar ziua de lucru va trece mult mai repede daca stii ca seara ai ceva pe gustul tau de facut.

Citeste si: “Locul de munca: care sunt secretele celor care si-l iubesc”!

Foto: Thinkstock