Munca de acasa. Cum iti schimba viata.

Munca de acasa iti schimba viata. In bine! O sa ai mai mult timp, dar va trebui sa fii mai riguroasa. Gestionarea programului este cheia!

Se crede ca nu e posibil sa lucrezi de acasa full-time. Cei care lucreaza de acasa spun ca e mult mai usor sa iti gestionezi treburile si viata, in general. Ai libertatea sa iti organizezi programul de munca, mediul si timpul liber. Cu munca de acasa esti, intr-un fel, propriul tau sef.

Unii oameni cred ca, daca lucrezi de acasa, o tii intr-o continua petrecere. Stai in pijamale si iti bei ceaiul stand relaxata in fata laptopului. Ceea ce e adevarat. Nu te mai trezesti la 6.30, nu mai iesi pe usa la 7.30, nu mai iei pranzul fix intre 12.30 si 13.30, nu mai iesi afara doar la 6.00 seara. Si, apoi, nu ajungi acasa la 6.30 – 7.00, mananci si te culci. Dar nu e chiar un Paradis!

Un job standard nu iti lasa prea mult timp de petrecut cu familia si cei dragi. Nu iti lasa timp liber. Dimpotriva, munca de acasa iti schimba viata in sensul ca devii stapana pe timpul tau. Nu inseamna ca muncesti mai putin.

Munca de acasa. La fel de multa, dar cu program flexibil

Munca de acasa iti permite un program mai flexibil, dar trebuie sa fii foarte riguroara! Ca sa poti sa lucrezi de acasa si sa ai rezultate bune trebuie sa iti cunosti slabiciunile si punctele forte. Vei putea sa iesi cu prietenele la o cafea la ora 11.00. Cand ai chef, poti sa faci shopping in miezul zilei. Daca ai copii, poti sa ii duci la inot o data pe saptamana sau sa ajungi al timp la recitalul de vioara al copilului tau. Sedinta cu parintii nu te mai obliga sa faci tot felul de artificii la job.

Si vacantele sunt mai relaxante. In primul rand, poti sa pleci oricand vrei! Nu trebuie sa iti palnifici concediul cu sase luni inainte si chiar poti beneficia de ofertele last minute!

Nu e totul roz, dar vezi viata mai optimist

Totusi, nu iti imagina ca munca de acasa iti transforma viata in ceva roz. Si cand lucrezi de acasa si iti faci propriul program poti sa ai zile bune si zile proaste. Dar, chiar si in cea mai proasta zi, cand nu reusesti sa dai randamentul pe care ti-l doresti si ai o multime de treburi personale de gestionat, chiar si intr-o astfel de zi poti sa iesi afara, la soare, in miezul zilei. Si sa iti iei astfel o mica doza de optimism. Cand esti angajata si mergi la birou nu poti face asta. De cate ori nu ti s-a intamplat in drum spre job sa iti spui ca e o zi minunata, dar sa stii ca nu vei mai putea vedea soarele pana peste opt ore, cand pleci spre casa?

Lucrezi de acasa, faci economii

O alta componenta la care poate nu te-ai fi gandit este aceea ca, muncind de acasa, poti face economii, scrie Homeofficecareers.com. Nu mai cumperi carburant atat de mult si nu mai mananci zilnic in oras. Gatesti in casa, deci mananci mai sanatos. In plus, faci si ceva miscare pentru ca iei pauze mici in care iti faci treburile prin casa. Nu mai pierzi doua ore pe zi stand in trafic. Cat timp castigi cu toate acestea? Nu o sa te mai vaiti ca nu ai timp sa citesti sau sa mergi la sala.

Daca stai mai mult acasa devii brusc interesata sa faci din locuinta la un loc cat mai confortabil. Si, culmea, chiar ai timp sa o faci! Ai parte de un mediu mai linistit, mai prietenos. Daca iti place, poti sa asculti muzica in timp ce lucrezi.

Acum cand stii cat de avantajos e sa lucrezi de acasa, afla si Cand e momentul sa demisionezi?

FOTO: istockphoto.com