Obiceiuri paradoxale ale oamenilor care au succes pe plan profesional

Nu exista o regula universala pentru a avea o cariera perfecta, insa in mod sigur poti sa tii cont de cateva lucruri pe care le fac oamenii care au cladit adevarate imperii in domeniul lor de activitate. Inspirate de huffingtonpost.com, iti prezentam cateva obiceiuri paradoxale ale oamenilor care au succes pe plan profesional.

Aceasta lista cu obiceiuri paradoxale ale oamenilor care au succes pe plan profesional te va ajuta sa intelegi ca nimic din ceea ce faci nu este gresit sau corect. Foarte important este sa iti setezi obiective clare in viata, sa te accepti asa cum esti si sa-ti folosesti toate calitatile in avantajul tau.

Obiceiuri paradoxale ale oamenilor care au succes pe plan profesional

1. Dau dovada de foarte multa politete, dar nu se tem sa isi impuna punctul de vedere

Oamenii care au succes pe plan profesional sunt politicosi, au un limbaj formal si nu isi pierd timpul cu discutii care nu ii caracterizeaza. Nu obisnuiesc sa lanseze zvonuri false despre persoanele din jurul lor si nici nu fac acuzatii care nu isi au rostul. Cu toate acestea, chiar daca au o personalitate remarcabila si o atitudine demna, ei nu se tem sa isi impuna punctul de vedere in fata altor persoane atunci cand este cazul.

2. Pun pasiune in tot ceea ce fac, dar reusesc sa ramana obiectivi

Oamenii care au succes pe plan profesional pun pasiune in tot ceea ce fac si considera ca nimic nu este imposibil. Cu toate acestea, ei nu se lasa influentati de propriile trairi si sentimente si reusesc sa ramana obiectivi in orice situatie. Nu vor renunta la obiectivele lor si nu vor accepta sa isi degradeze imaginea in fata altor persoane.

3. Au foarte multa energie, dar pot fi foarte calmi

Tot pe lista cu obiceiuri paradoxale ale oamenilor care au succes pe plan profesional se afla si discrepanta care se observa in modul in care isi desfasoara activitatile. Mai exact, ei au momente in care sunt plini de energie, fac totul foarte repede si isi ating in timp record toate obiectivele. La polul opus sunt momentele in care se concentreaza foarte mult asupra activitatilor pe care le desfasoara si sunt atenti la fiecare detaliu in parte. Atribuie mai mult timp unui task si nu se mai grabesc sa rezolve totul intr-o singura zi.

4. Reusesc sa imbine utilul cu placutul

Care e secretul oamenilor care au succes pe plan profesional? Ei fac ceea ce le place, pun foarte mult pret pe fiecare lucru in parte si sunt foarte atenti la detalii. Acestia isi aleg domenii in care le face placere sa activeze, asa ca totul devine o joaca pentru ei. Stiu sa se detaseze de stres sau situatii care nu sunt placute pentru ei si nu se lasa influentati de gandirea negativa a altor persoane.

5. Sunt naivi uneori, dar foarte destepti

In mod paradoxal, oamenii care au succes pe plan profesional au tendinta sa aiba incredere in persoanele cu care colaboreaza, iar acest lucru denota faptul ca sunt momente in care dau dovada de naivitate. Cu toate acestea, odata ce increderea le-a fost tradata, ei isi schimba complet atitudinea si sunt mult mai atenti la detalii. Nu se lasa pacaliti prea usor si nici nu se lasa demoralizati din cauza micilor greseli pe care le fac atunci cand judeca gresit caracterul unei persoane.

6. Dau dovada de modestie, dar sunt foarte mandri de realizarile lor

Oamenii care au succes pe plan profesional stiu cat este de important sa fie multumiti de ceea ce au reusit sa realizeze de-a lungul vietii. Ei stiu sa isi asume credite pentru tot ceea ce fac si sunt incantati cand primesc complimente si laude. Cu toate acestea, ei dau dovada si de modestie. Asta inseamna ca nu obisnuiesc sa se laude singuri si nu se simt bine in momentul in care doar ei sunt in centrul atentiei.

Daca ti-a placut articolul cu obiceiuri paradoxale ale oamenilor care au succes pe plan profesional, iata si un articol cu 7 pasi care te ajuta sa te impui la serviciu. Regulile succesului!

Foto: Guliver