Ce spun ochii unei femei cand vine vorba despre inteligenta, nivelul iQ-ului

Stiai ca poti afla care este nivelul de inteligenta al unei persoane doar uitandu-te mai atenta in privirea ei? Pe Psy blog am gasit ce spun ochii unei femei despre iQ–ul ei. Este foarte interesant ce au decoperit cercetatorii care au studiat aceasta tema.

Descoperirea si concluziile oamenilor de stiinta au fost publicate in Cognitive Psychology. In raport sunt prezentate cateva argumente care te vor pune pe ganduri. Iata ce spun ochii unei femei despre nivelul de inteligenta!

Potrivit expertilor, persoanele cu pupilele mari au un nivel al iQ – ului ridicat. Pupilele se dilata in mod normal cand vezi ceva care ti pare de interes sau se micsoreaza cand esti dezgustata. De asemenea, pupila se dilata la intuneric, pentru a facilita vazul. Sunt persoane care au pupila marita in mod natural, fara sa treaca prin stari emotionale. Acestea se bucura de capacitati deosebite, cum sunt cantitate mai mare de inteligenta fluida (capacitatea de a rezolva rapid diverse situatii, indiferent de cunostintele acumulate pana la momentul respectiv) si de memorare.

Ce spun ochii unei femei – totul este ascuns in pupile

Inca din 1960, cercetatorii au inceput sa suspecteze ca marimea pupilelor are legatura nu doar cu lumina care intra in contact cu ochiul.

Pupilele sunt partea neagra a ochilor, care raspund la actiunea creierului: cu cat activitatea cerebrala este mai intensa, cu atat pupilele se maresc. Pe de alta parte, dimensiunea lor reflecta procesele mentale interne. De exemplu, in timpul unei sarcini de memorare simpla, dimensiunea pupilei se modifica pe masura ce taskul de memorare se schimba. Astfel, pupila se dilata cand sarcina devine complicata si este supusa procesului de constrictie, cand activitatea de memorare se simplifica.

Pentru studiu a fost masurata dimensiunea pupilei la nu mai putin de 40 de persoane. Rezultatele a jumatate dintre ei s-au situat in partea de jos a topului. Cealalta jumatate a demonstrat rezultate demne de partea de sus a clasamentului.

Rezultatele studiului, prezentate de specialist

Autorii studului spun ca au descoperit ca diferentele notabile ale pupilei, ce pot fi observate cu ochiul liber, sunt influentate de abilitati cognitive ridicate sau scazute, manifestate atunci cand persoana este angajata intr-o sarcina cogntiva, solicitanta.

Concluzia cercetarii este ca marimea pupilei reflecta nivelul de inteligenta fluida, care este responsabila de gasirea solutiilor, prin strategii logice.

Te poate interesa articolul cu 10 trucuri pentru ochi mai mari!

Foto: Guliver